Benicàssim ja té cartell per a la LVII edició del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega

24/05/2024

El jurat per a triar el cartell anunciador del LVII Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega, compost per la regidor de Cultura, Rosa María Gil, el director del Certamen Internacional de Guitarra, José Manuel Morales, el llicenciat en publicitat i tècnic d’audiovisual del servici de comunicació de la Universitat Jaume I, Manuel Casañ, l’artista local de reconegut prestigi, Melchor Zapata, i el membre de l’Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, Pepe Sedano, ha deliberat entre els 15 cartells presentats que el disseny del borrianenc, Juan Diego Ingelmo Benavente, represente la LVII edició del concurs de reconegut renom internacional.

El treball presentat havia de ser original i inèdit, i els seus autors, responsables davant l’Ajuntament i enfront de tercers, del compliment del que s’establix en les bases que també poden ser llegides al complet en la web del Certamen. Els participants han gaudit de completa llibertat per a triar el tema, sempre que fora representatiu i relacionat amb el Certamen que s’anuncia. El premi compta amb la dotació econòmica de 1.000 euros.

Cal destacar que esta trobada entorn de la figura de Francisco Tárrega i la guitarra clàssica ha transcendit al llarg dels anys com un referent en la promoció de talent jove musical en guitarra clàssica. Pel Certamen Internacional de Guitarra “Francisco Tárrega” de Benicàssim han passat il·lustres personalitats del món de la música com Joaquín Rodrigo, Regino Saínz de la Maça, Narcís Yepes, Federico Moreno Torroba, Ernesto Halffter, Muñoz Molleda, Alirio Díaz, Xavier Montsalvatge, Antón García Abril o Vicente Asencio, entre altres.