Benicàssim ja balla al so del flamenc

29/04/2022

Benicàssim ja balla al so del flamenc. La setena edició del Benicàssim Flamenco Fusión Gastro Festival ha començat aquesta vesprada i fins diumenge que ve 1 de maig el nucli urbà del municipi s’omplirà de música i gastronomia flamenca. La plaça Constitució ha sigut el primer espai que ha acollit activitat amb el grup A Compás, actuació celebrada abans del servei de sopars i com ha recordat l’alcaldessa, Susana Marqués, “aquest festival va nàixer conjuminant música i gastronomia, amb la finalitat de dinamitzar la nostra restauració i economia local i desestacionalitzar la nostra oferta turística”.

Després de l’hora del sopar, a partir de les 23.00 hores l’activitat es traslladarà a la zona del bulevard (passeig Pérez Bayer) amb l’obertura de l’escenari principal, El Tablao, “i serà damunt d’aquestes taules on veïns i visitants podran gaudir dels grans referents del món del flamenc”, ha indicat la regidora de Turisme, Cristina Fernández. I el grup de rumba referent dels anys 70 i 80, Los Chichos, obriran aquest espai i cançons com ‘Ni más ni menos’, ‘No sé por qué’ i ‘Son ilusiones’ no faltaran dins del repertori previst per a la primera nit de festival.

La programació per al primer dia de festival finalitzarà a mitjanit amb l’actuació de Desandar en Donegal. I després de la jornada inaugural de hui, el programa continuarà demà dissabte 30 i les activitats es desenvoluparan en diferents punts del nucli urbà. Com ha recordat Cristina Fernández, la programació es duu a terme en diferents places “per a dinamitzar i aconseguir que l’essència del festival siga present en diferents punts del nucli urbà”. En aquest sentit, la programació del dissabte començarà en la plaça Los Dolores amb l’actuació de Jarite i en la plaça de l’Estació, amb Efraín, tots dos a les 12.30 hores. A la vesprada, a partir de les 16.30 hores l’activitat serà present en la plaça Els Dolors, plaça Sequiota i plaça Constitució amb les actuacions de Jarana, Paradita Flamenca i Isra Maldonado respectivament. Patxi Ojana en Pub Magic donarà pas a l’espectacle Ketamania, un grup tribute al mític grup dels germans Carmona, format pels integrants de Paradita Flamenca. Després d’això tindrà lloc l’actuació de Ricardo Gabarre, més conegut com a Junco, artista de la dècada dels 80 i un dels majors representants de la “belada gitana”. ‘Hola mi amor’ o ‘Celos’ són cançons que també formen part de la història musical de la rumba i el flamenc. Rumbasound en la plaça Sequiota i M.ª José “La Gitanilla” en Pub Magic, totes dues actuacions a les 23.00 hores, completen la programació prevista per a aquest dissabte.