Benicàssim involucra als hostalers en la campanya ‘Tots els 25 són 25 de novembre’

25/02/2023

La ciutat de Benicàssim ha posat en marxa aquest 25 de febrer una iniciativa per a conscienciar en la lluita contra l’assetjament sexista, centrant l’acció entorn del sector de l’hostaleria dins de la seua campanya ‘Tots els 25 són 25 de novembre’. Concretament, amb el suport i col·laboració d’hostalers i empresaris de l’oci nocturn i tenint com a aliats als treballadors del sector, el consistori ha posat en marxa aquesta iniciativa englobada en la campanya permanent que duu a terme des de fa més de cinc anys

Aquest mes de febrer l’acció impulsada per l’Ajuntament de la localitat ha consistit en la distribució d’uns adhesius, i en el qual es pot llegir la llegenda ‘en aquest local mou-te amb llibertat i seguretat’ i es recorda el telèfon d’atenció 016 -que no deixa registre de crida- per a incentivar a les persones que se senten colzada a poder demanar ajuda en el cas de necessitar-lo. També s’ha realitzat enfront de la Torre Sant Vicent un Compte Contes Infantil sota la moralitat d’Educar en Igualtat.

Sota el lema ‘No estàs sola’, l’ajuntament vol conscienciar a la ciutadania i implicar a tots els sectors socials en la lluita contra aquesta xacra que ha de ser exterminada. I demostrant en cadascuna de les iniciatives que implementem que lluitar contra la violència sexista és cosa de tots. Estem contents de treballar diàriament per erradicar qualsevol classe violència, perquè a més cada vegada que una dona la pateix o la sent, fracassem com a societat. Per això, involucrar a tots els sectors socials i econòmics, educar als més joves en la igualtat, implementar polítiques públiques per a aconseguir la igualtat real i efectiva entre dones i home i sobretot no mirar cap a un altre costat, és fonamental per a aconseguir aquest objectiu ha constatat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

Concretament des de fa més de cinc anys, l’Ajuntament va començar la campanya de visibilització, conscienciació i educació ‘Tots els 25 són 25 de novembre’ campanya que ha sigut reconeguda a nivell nacional per la companyia Atresmedia per la seua labor i esforç en l’erradicació de la violència contra les dones en els quals a través d’activitats, xarrades, col·loquis o tallers oberts a la ciutadania, cada dia 25 de cada mes pretenem alçar la veu i remoure consciències per a mobilitzar a la societat per a lluitar contra la violència, implicant activament cada grup d’interés i animant a no mirar cap a un altre costat, perquè lluitar contra la violència de gènere, és cosa de tots.

Cal recordar que el 25 de gener Benicàssim va acollir un Taller sobre periodisme i violència de gènere, l’est mes de febrer és la segona iniciativa de 2023 de la campanya ‘Tots els 25 són 25 de novembre’ que fa una mica més d’un any va ser reconeguda com el primer municipi de la província de Castelló a ser reconegut com a municipi compromés contra el maltractament en la campanya ‘Tolerància Zero’ d’Antena 3 Notícies i Mútua Madrilenya, dins dels Compromisos A3Media.