Benicàssim intensifica la inspecció i control mediambiental a l’entorn d’Urbanitzacions i del Desert de les Palmes davant el risc d’incendis

21/08/2023

L’Ajuntament de Benicàssim ha intensificat el control mediambiental a l’entorn del Desert de les Palmes davant el nivell de preemergència 3 en risc d’incendis forestals decretat per la Generalitat fins al 15 d’agost. Per precaució, l’accés al parc natural del Desert de les Palmes no està permés i prohibeix l’ús de foc en terrenys forestals. Així doncs, queda, prohibit circular per les pistes i camins forestals, amb qualsevol tipus de vehicle, bicicleta o a peu.

Cal recordar que pel mateix motiu s’ha informat també des del govern autonòmic sobre la previsió d’onada de calor pel que el conjunt d’institucions convocades a la junta de seguretat del Rototom SunSplash recorda la importància de beure molta aigua, buscar llocs ser d’ombra en hora punta i tindre especial precaució persones vulnerables durant aquests dies, conforme a la resolució del 9 d’agost de 2023 de la Conselleria de Justícia, Interior i Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori.

 

Preparat el dispositiu de seguretat per al Rototom

Benicàssim ja té preparat tot el dispositiu especial de seguretat per al Rototom Sunsplash del qual s’ha adonat en la Junta Local Extraordinària. El festival reggae comptarà amb les màximes garanties per als milers d’assistents que es preveu que assistiran al macro esdeveniment que se celebra a partir d’aquest dimecres 16 d’agost i que es prolongarà fins al 22 d’agost amb un aforament previst de prop de 20.000 assistents diaris.

Per a coordinar tots els dispositius durant el festival, la Casa Abadia ha acollit en la vesprada d’aquest dimarts la Junta Local Estraordinaria de Seguretat, que ha comptat amb la presència de representants dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, comandaments de la Policia Local de Benicàssim, el Consorci Provincial de Bombers. L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ajunte la subdelegada de Govern a Castelló, Soledad Ten, ha co-presidit la reunió.

L’alcaldessa de Benicàssim ha volgut agrair també a tots els efectius, les forces de seguretat i gestores d’emergències, el seu treball en aquests dies en què Benicàssim es prepara per a rebre a milers de persones. Per a nosaltres és fonamental que els qui venen a gaudir del Rototom també s’emporten una fantàstica experiència a Benicàssim”.

Marqués ha ressaltat que “des de l’experiència que té Benicàssim a acollir grans esdeveniments volem que, com sempre, la principal notícia del festival siga la música i no la seguretat. Per això la coordinació és fonamental. Som un municipi segur amb capacitat d’organitzar grans esdeveniments demostrada any rere any”.