Benicàssim instal·la un nou parc biosaludable en la zona d’urbanitzacions

08/09/2022

L’Ajuntament de Benicàssim ha instal·lat un parc biosaludable per a persones majors en la zona d’urbanitzacions de muntanya, en concret al costat del club social Las Palmas. “La cura de les nostres persones majors, facilitant-los una vida saludable a través de promoure la pràctica de l’esport, és un dels objectius i compromís social d’aquest equip de govern i els equipaments de parcs biosaludables contemplen una sèrie d’aparells per a la pràctica de l’exercici físic i que permet millorar la mobilitat, l’equilibri, la capacitat cardiovascular, augmentar la flexibilitat i tonificar la musculatura general”, ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués.

L’alcaldessa ha visitat la nova zona al costat de la regidora de Medi Ambient i Atenció Ciutadana, Elena Llobell, qui ha recordat que la instal·lació d’aquesta mena d’aparells biosaludables i altres de calistenia en diferents punts de la localitat “faciliten la pràctica de l’exercici físic a l’aire lliure, contribueixen a una vida més saludable i ajuden a socialitzar. A més, la seua instal·lació forma part de les demandes veïnals que ens van fer arribar a través dels pressupostos participatius per al present exercici”.

Com a elements del parc biosaludable s’ha instal·lat uns ‘patins’, que enforteixen les funcions cardíaca i pulmonar, milloren la coordinació i estabilitat de les cames, i potencien la musculatura de les cames i els glutis; un ‘esquí de fons’ que afavoreix la funció cardíaca i muscular, millora la coordinació entre braços i cames i enforteix la musculatura i la flexibilitat de braços, cames i cintura; uns pedals per a millorar les articulacions de cames i peus; i un ‘pony’ que afavoreix la funció cardíaca i pulmonar i ajuda a millorar la coordinació de moviments entre les extremitats superiors i inferiors. A més, enforteix la musculatura de cames, braços, abdomen, pit i esquena. Tots els aparells compleixen amb la normativa europea per a equips fixos d’exercici físic instal·lats a l’aire lliure.