Benicàssim Inspira porta al reconegut psiquiatre Roberto Mitelounkt MD especialista a millorar la qualitat de vida a través del moviment

02/05/2024

El consistori oferix un complet programa d’activitats per al mes de maig amb exposicions, música, cinema, xarrades, esport i molt més 

Benicàssim Inspira compta amb la participació del reconegut psiquiatre Roberto Mitelpunkt MD, especialista en la millora de qualitat de vida a través del moviment, integrant els aspectes psicològics i somàtics en les seues teràpies. Compta amb una  àmplia experiència en diversos camps de la salut mental, medicina psicosomàtica, psicogeriatria i treball en equips interdisciplinaris. Actualment, exercix com a Psiquiatre i Psicoterapeuta Consultor en la Clínica de reforçament físic i funcional, en el Centre Mèdic Tel Aviv a Israel.

El programa de Benicàssim Inspira inicia les seues activitats dissabte que ve 4 de maig amb una àmplia varietat d’activitats al llarg de dos jornades. Els tallers “encén el teu ciri” i “cosmètica natural”, juntament amb la xarrada-col·loqui “El cos com a camí”, constituïxen els actes del dia. La jornada finalitzarà amb “Neurotablao flamenc”, un esdeveniment únic, en el qual ment i cos ballen al compàs de la mà de la Doctora Ana Belén López Rodríguez. En la jornada del diumenge 5 de maig, estarà completa d’activitats de foment del moviment com a part de la millora de la qualitat de vida, entre elles, Ioga, una sessió de Txikung i xarrades, totes elles al comandament de professionals de la matèria.

Benicàssim programa una àmplia agenda d’activitats per al mes de maig

El consistori presenta una àmplia programació per al mes de maig, en la qual s’inclouen activitats culturals, esportives, entre altres.

Les sales expositives benicassudes estaran a ple rendiment durant tot el mes de maig. En Villa Elisa, Edu Comelles presenta A sojorn, una exposició amb propostes instalatives, sonores i visuals que exploren aspectes del fet sonor. A la sala Escena, està disponible l’exposició Honestedat amb el real, una proposta de l’alumnat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València, en la qual cadascun d’ells explora la seua jo més íntim, deixant a l’espectador una finestra oberta per a poder admirar a través dels seus ulls. A la sala Melchor Zapata s’inaugurarà dissabte que ve 11 de maig, l’exposició Del que passa fora d’Erik Estany Tigerström, en la qual es mostra una reflexió sobre com veiem el món hui.

El programa oficial de visites guiades, continua amb l’oferta durant el mes de maig, i dona inici al mes amb “Benicàssim, una ruta de cinema”, la qual inclou intèrpret en llengua de signes; seguida de “La volta a les Agulles de Santa Águeda”; la visita teatralitzada “De festa boja en les viles de Benicàssim” i, finalment, “Adorant a la Deessa Lluna” accessible per a cadira de rodes.

Entre les activitats esportives destaca la competició Oceanman que es donarà diumenge que ve 12 de maig a les platges del municipi. Al llarg del matí del diumenge tindran lloc les 4 competicions de les diferents categories, a les 8.30 h del matí es donarà inici a la categoria Oceanman de 10 quilòmetres de recorregut; a les 10.30 h la Half Oceanman, amb 5 quilòmetres de recorregut; a les 12.00 h la categoria Sprint, amb 2 quilòmetres de recorregut i finalment, a les 13.30 h la categoria Oceankids, amb 500 metres de recorregut.

També, el consistori presenta una àmplia i variada cartellera cinematogràfica, per a tots els públics, que es projectarà al llarg del mes, estarà conformada per les pel·lícules: “Dones Lehrerzimmer (Sala de professors)”, “How to have sex”, “Dune, part 2”, “Guardiana de dracs”, “Animalia” i “La bete (The Beast)”. Totes elles es podran visionar en algunes de les sessions, en les seues versions originals.

Entre les activitats culturals per als més joves el divendres 17 de maig de 18.00 h a 19.00 h, i el dissabte 18 de maig d’11.00 h a 13.00 h, a la biblioteca de la Mar Heliòpolis, en l’Avinguda Ferrandis Salvador, es durà a terme el taller Cartells amb veu pròpia, una activitat gratuïta, dirigida a joves entre 12 i 16 anys i coordinada per Chloé Charbonnier. Per a participar es necessita inscripció prèvia a l’Ajuntament de Benicàssim.

El dimecres 8 de maig, a les 19.00 h es donarà en el Espai de la Música Mestre Vila, el col·loqui sobre el llibre “Leopoldo Querol Roso, una vida al piano (1899-1985)”, amb Mario Masó Agut. Així mateix, la Va unir Musical Santa Cecília oferirà un concert en honor als socis en el Teatre Municipal Francesc Tàrrega, l’entrada serà de 3€. Per primera vegada es podrà gaudir pels carrers de Benicàssim de la primera Trobada Citroën 2CV Benicàssim.

El mes finalitzarà la seua completa oferta amb la XII edició del Benicàssim Blues Festival, que donarà inici el 31 de maig i finalitzarà el 2 de juny en el Nucli Urbà de Benicàssim. Vasti Jackson, Noa & The HellDrinkers, La Perra Blanco, Los Torontos i Travellin’ Brothers, es troben entre els artistes que es podran gaudir al llarg de les jornades.

Per a més informació, accedix a la web https://turismo.benicassim.es/.