Benicàssim iniciarà aquest mes la nova ampliació del cementeri municipal

L’Ajuntament de Benicàssim iniciarà en les pròximes setmanes les obres d’ampliació del cementeri municipal. Com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “es tracta d’una ampliació necessària i prioritària que serà executada durant el present exercici per a poder així preveure la necessitat en un termini de sis anys. Mentrestant des de l’Ajuntament treballem ja en una futura ampliació del cementeri”.

Per part seua, el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, ha informat que “l’actuació s’ha adjudicat per quasi 394.000 euros i després de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig, ja realitzada, les obres començaran en els pròxims dies i consistiran en la construcció de 244 nínxols, 104 columbaris, completant així tota la part baixa del cementeri municipal”. Les obres també contemplen la construcció d’una nova ossera i lavabos, un magatzem de manteniment i la urbanització interior amb zones enjardinades en el recinte de l’actual cementeri.

A més de l’ampliació del cementeri municipal, durant el present exercici s’ha procedit a l’obertura del tanatori municipal, un dels projectes finançats amb el Pla E però l’obra es va paralitzar al no comptar amb els permisos requerits i sense tindre en compte la necessària urbanització de l’entorn. Després de deu anys des de la seua projecció, la infraestructura tan necessària com reivindicat s’ha pogut posar en marxa. Recordar que les obres d’urbanització van consistir en l’adequació de l’accés amb una planificació en forma de zona per als vianants enjardinada, amb espai per a aparcament i amb total accessibilitat per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. També es van habilitar els col·lectors d’aigües pluvials i el clavegueram, a més de la connexió telefònica i la instal·lació d’electricitat necessària.