Benicàssim inicia les obres d’ampliació del cementeri municipal

06/09/2022

L’Ajuntament de Benicàssim ja ha començat les obres d’ampliació del cementeri municipal. Com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “es tracta d’una inversió necessària i prioritària per a poder preveure la necessitat en un termini de sis anys al mateix temps que des de l’Ajuntament treballem ja a mitjà termini en una futura ampliació del cementeri”.

Per part seua, el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, ha informat que “l’actuació s’ha adjudicat per 394.000 euros i les obres ja iniciades consisteixen en la construcció de 244 nínxols, 104 columbaris, completant així tota la part baixa del cementeri municipal”. Les obres també contemplen la construcció d’una nova ossera i lavabos, un magatzem de manteniment i la urbanització interior amb zones enjardinades en el recinte de l’actual cementeri.

A més de l’ampliació del cementeri municipal, durant el present exercici s’ha procedit a l’obertura del tanatori municipal, una infraestructura tan necessària com reivindicada i que s’ha pogut posar en marxa després de les obres d’urbanització de l’entorn, les quals no es van contemplar en el projecte inicial, aprovat pel tripartit així com tampoc es va tindre en compte l’afecció de l’edifici amb la N-340. Recordar que les obres d’urbanització dutes a terme pel govern popular, van consistir en l’adequació de l’accés amb una planificació en forma de zona per als vianants enjardinada, amb espai per a aparcament i amb total accessibilitat per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. També es van habilitar els col·lectors d’aigües pluvials i el clavegueram, a més de la connexió telefònica i la instal·lació d’electricitat necessària.