Benicàssim inicia el servei JustiProp d’assistència jurídica

26/05/2022

L’Ajuntament de Benicàssim posa a la disposició de la ciutadania una oficina JustiProp, un servei gratuït amb una primera visita d’orientació, assessorament i informació jurídica dirigit a la ciutadania, finançat per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, i prestat per professionals del Consell Valencià del Col·legi d’Advocats.

El servei es realitza de manera presencial en la planta baixa de la casa consistorial i va començar durant la vesprada d’ahir. A partir d’ara, l’atenció continuarà cada dimecres en horari de 16.00 a 20.00 hores. Per a poder accedir al servei cal sol·licitar cita prèvia a través del correu electrònic justiprop@benicassim.org.

Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “el nostre treball és servir i ajudar a veïnes i veïns, des de la proximitat i la proximitat, i aquest nou servei té l’objectiu d’ajudar i assessorar en tot el possible a la ciutadania que es puga veure immersa en un procediment judicial o que, necessite simplement resoldre dubtes de caràcter jurídic”.

Des de JustiProp s’informa la ciutadania, entre altres assumptes, sobre els serveis que presta la Generalitat i altres administracions i organismes públics en matèria d’accés a la justícia, mediació, assistència a les víctimes del delicte i protecció de drets; sobre recursos públics o privats al fet que poden acudir per a la protecció i defensa dels seus drets i interessos legítims. Així mateix, es dona assessorament i orientació jurídica prèvia al procés judicial i també s’informa sobre tràmits administratius davant els registres civil, mercantil i de la propietat. De la mateixa manera, JustiProp fa costat a la ciutadania per a fer consultes electròniques de tràmits judicials o administratius.