Benicàssim guanya en reciclatge de vidre

15/11/2022

Benicàssim continua demostrant el seu compromís per la cura del medi ambient a través del reciclatge i la recollida de selectiva d’envasos de vidre. Aquest compromís ha comportat a aconseguir el premi “Repte Mapamundi” campanya que es va desenvolupar durant la temporada estival per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya.

En aquest temps, el municipi ha reciclat més de 204 tones, una xifra per la qual Ecovidrio ha reconegut hui la implicació de la ciutadania, empresaris i el propi consistori per augmentar el reciclatge i ser un municipi més sostenible. “Tots tenim un paper fonamental en els processos de reciclatge i reutilització d’envasos de vidre per a aconseguir ser més sostenibles a mitjà i llarg termini”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha assistit al costat de la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, al lliurament del guardó que ha tingut lloc en la Diputació Provincial de Castelló. “El guardó que hui recollim és un premi de tots, ja que gràcies a la implicació de veïns i el teixit empresarial de Benicàssim hem pogut recollir més de 204 tones de vidre al llarg de tot l’estiu, demostrant així el gran compromís de tota la localitat pel medi ambient”, ha afegit l’alcaldessa.

Quant al guardó rebut, Benicàssim ha sigut hui un dels nou municipis de la província premiats en la campanya ‘Repte Mapamundi’, una iniciativa per a fomentar el compromís dels ciutadans dels 124 municipis participants amb el reciclatge d’envasos de vidre. Aquest repte es va desenvolupar entre l’1 de juny i el 31 de juliol, i tenia com a objectiu superar la taxa de reciclatge de vidre de les localitats participants respecte al mateix període de l’any anterior. Per a contribuir a aconseguir aquest propòsit, Ecovidrio va instal·lar en les poblacions un iglú decorat amb la imatge de campanya que recollia elements típics de Castelló. Benicàssim ha sigut, al costat de Vila-real i Vinaròs, municipi guardonat en la categoria A, municipis de més de 15.000 habitants. Els guanyadors de cada categoria han sigut els que han obtingut una major puntuació per diversos criteris com són l’increment dels kg de vidre respecte al mateix període de l’any anterior, la difusió del kit gràfic facilitat als ajuntaments i les activitats i iniciatives promogudes des dels municipis per a donar a conéixer la campanya i el repte. El premi consisteix en la decoració de set contenidors de vidre amb una imatge de la campanya adaptada a la localitat i el disseny de la qual també s’ha presentat hui.

Elena Llobell, també regidora de Desenvolupament Sostenible, ha afegit que “el reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic”. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.