Benicàssim es prepara per a albergar l’eixida de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana que serà retransmesa en tot el món

27/01/2024

Esta és la huitena ocasió que Benicàssim rep la VCV, un aparador internacional a nivell turístic i esportiu

La 75é Edició de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell arranca este pròxim dimecres 31 de gener a Benicàssim. La primera volta per etapes del calendari ciclista a Europa torna un any més i el fa amb un recorregut i un cartell de participants que apunta a mantindre la màxima igualtat fins a l’últim dia. Així bé, la ciutat mediterrània es prepara estos dies per a albergar l’eixida d’esta mítica carrera que serà retransmesa en més de 200 països de tot el món.

Benicàssim ha rebut en huit ocasions la VCV, sent este un gran aparador internacional a nivell turístic i esportiu. “El seu atractiu natural i la seua multitud de rutes cicloturistas, al costat de la gran afició del municipi a l’esport de les dues rodes fa de Benicàssim un destí preferent per a amateurs i professionals que ens trien any rere any per a la seua pretemporada”, ha afirmat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

Cal recordar que la localitat Mediterrània compta amb una prolífica història dins del ciclisme nacional comptant amb una Penya Ciclista de referència com és la de Benicàssim que en 2022 va complir el seu 50 aniversari i que en l’actualitat han passat ja més de 2.500 ciclistes. Des d’esta històrica organització esportiva van promoure el segon equip ciclista femení de tota Espanya, i que ha aportat al ciclisme professional una trentena de ciclistes benicassuts i entre l’amateur han aconseguit 38 campionats d’Espanya de carretera i pista, a més més d’una desena de títols internacionals que suposen un orgull per a tot el municipi.

Benicàssim: binomi perfecte entre turisme esportiu, cultural i relax

Benicàssim, a la vora del Mediterrani i un clima amb més de 300 dies de sol a l’any, compta amb uns meravellosos palauets modernistes que emmarquen el paisatge de Benicàssim. És la ruta de les viles, construïdes a principis de segle XX i que li van valdre a Benicàssim el sobrenom del Biarritz de Llevant. Des de llavors, la ciutat s’ha convertit en un de les destinacions turístiques per excel·lència. Benicàssim conjuga a la perfecció el relax i l’oferta d’oci. Amb una programació cultural d’art, teatre i literatura de primer nivell, Benicàssim és també #ciutatdefestivals. La ciutat, hospitalària per naturalesa, s’obri al visitant amb el seu millor cara: la qualitat de les seues platges, de fina arena daurada, una gastronomia per als millors paladars i un entorn natural únic emmarcat pel Parc Natural del Desert de les Palmes. Un paratge per a caminar i gaudir del patrimoni, la naturalesa, el silenci i les aromes a lavanda, romer i pi.