Benicàssim supera la millor de les expectatives amb més de 35.000 assistents en el Dia de les Paelles

20/01/2023

Hi havia ganes de sentir, fer olor i viure el Dia de les Paelles i Benicàssim ha superat la millor de les expectatives. El municipi ha congregat en el dia de hui més de 35.000 persones que han assistit a la Festa declarada d’Interés Turístic Autonòmic i que ha omplit el nucli urbà del municipi del millor esperit festiu. La jornada ha començat amb la tradicional Despertá pels carrers del municipi a càrrec de “Els Deus del Foc de Benicàssim” i després d’això el bulevard a congregat a centenars de persones amb motiu del tradicional esmorzar de germanor. Un any més, l’esmorzar té caràcter solidari i l’euro recaptat de cada esmorzar es destinarà a una associació benèfica, en aquest cas a Càritas Benicàssim.

L’actuació de Paradita Flamenca en el parador de festes ha sigut la millor avantsala per a l’inici del repartiment de ferros, taules i llenya amb el qual s’ha donat inici al cuinat de paelles al carrer Sant Tomàs i adjacents. Més d’un miler de paelles han omplit de la millor olor i sabor el nucli urbà de Benicàssim en una cita que ha comptat amb una assistència de més de 35.000 persones.

A més de la cita gastronòmica, la popular i esperada jornada festiva ha tingut un gran toc musical amb les diferents actuacions musicals programades en diferents punts del nucli urbà, a més de l’activitat en el recinte de festes, espai que acollirà el tancament de la jornada amb l’actuació de l’orquestra Tucà.

I després de l’esperat dia, el municipi afrontarà l’últim cap de setmana de festes en honor a sant Antoni Abat i Santa Águeda. Per a la jornada festiva del dissabte, la programació festiva començarà amb el tancament infantil taurí a les 11.30 hores i que donarà pas al tancament i prova de vaques de la ramaderia de Sergio Rua a les 13.00 hores. La vesprada tindrà un gran caràcter cultural amb una nova proposta dins del cicle “Nit de l’Art de Benicàssim” i de la mà de l’artista Cristina Cabo que oferirà la performance i taller familiar “El paisatge Singular” en la plaça de les Corts Valencianes a partir de les 17.00 hores. La jornada popular de la Colla Nostra, el cicle del Bon Humor amb la representació de l’obra “Cena para dos” de la companyia de teatre Manta al coll i el tardeo amb el grup Kasparov en el parador municipal completen la programació vespertina i, a la nit hi haurà vaques i bou embolat de la ramaderia de Justo Barba (propietat de Javier Tárrega “El Gallo”) i la desfilada de disfresses que conclourà en el parador de festes on està programada l’actuació de l’orquestra “La Màxima”.

i i després d’això,