Benicàssim endinsa al públic infantil al món dels contes amb propostes sensorials

08/12/2022

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Cultura, continua fomentant la lectura i acostant els contes al públic infantil amb activitats de dinamització a la Biblioteca Pública Municipal. Després d’una nova i reeixida edició de Nit a la Biblioteca, l’espai cultural acull aquest dijous la iniciativa ‘Viu la Biblioteca’ “una atractiva proposta per a realitzar en família i que pretén estimular als xiquets a través dels sentits amb l’objectiu d’anar familiaritzant-los en l’hàbit de la lectura des d’edats molt primerenques”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

L’activitat de hui té totes les places esgotades i els menors d’1 a 6 anys participants gaudiran durant una hora de diferents propostes sensorials, “sent una activitat molt atractiva per a realitzar en família ja que els xiquets i xiquetes han d’anar acompanyats d’un familiar”, ha comentat per la seua part la regidora responsable de l’àrea, Rosa Mª Gil.

Així mateix, durant aquest mes de desembre els xiquets i xiquetes de 8 a 12 anys han tingut l’oportunitat de participar en el taller Retrats Cianotipats que es va desenvolupar els dies 1 i 3 de desembre a l’Espai Cultural de la Mar Vila Ana.

Aquestes activitats se sumen a les diferents propostes incloses en la campanya d’Animació Lectora que s’ha estat desenvolupant durant aquest últim trimestre de l’any i que continua perseguint l’objectiu de promoure la lectura entre bebés, menors i adults.

A més de la Nit de la Biblioteca, la programació d’Animació Lectura ha inclòs “Contes i bolquers”, dirigit a bebés de 9 a 23 mesos; “Contes i sons” per a xiquets i xiquetes de 2 i 3 anys; i “Un viatje pel món dels contes” per a xiquets i xiquetes de 4 a 7 anys. Finalment, i ja dirigit al públic adult, la campanya d’Animació Lectora també inclou el Club de Lectura que es desenvolupa l’últim dimarts de cada mes.