Benicàssim dona a conéixer el seu patrimoni natural, històric i cultural durant la campanya nadalenca

10/12/2022

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Turisme, dona a conéixer el seu patrimoni històric, natural i cultural durant la campanya nadalenca a través del Programa Oficial de Visites Guiades. Un calendari de visites que es duu a terme durant tot l’any “i ara durant el mes de desembre oferim a veïns i visitants l’oportunitat de descobrir el Desert de les Palmes a través de diferents propostes de visites guiades amb les quals, de la mà de professionals, els participants podran conéixer més a fons el nostre preuat paratge natural”, ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Així, per a aquest dissabte 10 de desembre, el Programa Oficial de Visites Guiades proposa la ruta “El país del pinastre”, una ruta recomanada a partir de 7 anys d’edat. El diumenge 11 serà el torn de “El Fantasma de Méchain i el meridià de París”, ruta recomanada per al públic familiar. Les visites guiades tenen un cost de 5 i 3 euros (2,5 i 1,5 euros preu reduït) i les entrades es poden adquirir en la web municipal https://turismo.benicassim.es/

Aquestes dues propostes formen part de les més de 60 visites guiades programades per a enguany i com ha continuat Susana Marqués, “Aquest programa ha tingut des del seu inici un extraordinari acolliment per part del públic en general, i el familiar en particular. Oferir aquesta activitat de visites guiades ens permet connectar amb tota classe de públic, combina a la perfecció una faceta lúdica amb una *vis cultural, i és una forma divertida de donar a conéixer el patrimoni històric, cultural, arquitectònic, etnològic i natural de Benicàssim”.

Els veïns i visitants també poden visitar el Centre d’Interpretació Torre de Sant Vicent i descobrir una de les torres guaita més ben conservades en la Comunitat Valenciana i declarada BIC. La visita guiada (3 euros i 1,5 euros preu reduït) inclou guia oficial, audioguia i experiència amb ulleres de realitat virtual, té horari de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores els divendres i dissabtes, mentre que els diumenges i festius l’horari és de 10.00 a 14.00 hores.

A més d’això, la regidora de Turisme, Elena Llobell, ha informat que dins de la iniciativa Benicàssim Kids, “els xiquets i xiquetes a partir de 5 anys tindran l’oportunitat de gaudir d’una de les nostres activitats infantils amb més èxit, El Misteri del Parc del Trenet, però en aquest cas amb una proposta especial ja que tindrà al Nadal com a protagonista”.

Totes aquestes activitats, així com el complet programa dissenyat per a les dates nadalenques, es pot consultar en la web municipal https://ayto.benicassim.es/.