Benicàssim coordina el dispositiu de seguretat i de neteja per a la Nit de Sant Joan

22/06/2022

Benicàssim ja té tot preparat per a la celebració de la Nit de Sant Joan d’aquest dijous 23. L’alcaldessa, Susana Marqués, al costat de regidors i tècnics responsables de les àrees implicades han mantingut aquest matí una reunió de coordinació per a tot el dispositiu especial que s’activarà a partir de les 19.00 hores. “La nostra prioritat és que tots els efectius estiguen disponibles per a vetlar per tots els assistents, garantint així tant la seguretat durant el desenvolupament dels actes festius com les tasques de neteja requerides. Per a això hem coordinat a tots els efectius que treballaran tant en la Nit de Sant Joan com en el matí del dia 24”, ha indicat Susana Marqués.

Així, a fi de compatibilitzar la celebració amb la seguretat i la prevenció, la Policia Local reforçarà el dispositiu a partir de les 19.00 hores i estarà coordinat amb agents de la Guàrdia Civil i Protecció Civil. La cobertura policial serà present de nord a sud en els set quilòmetres de costa i, a més, hi haurà operatiu un servei de socorrisme i emergències amb dues ambulàncies situades en la zona de Torre de Sant Vicent i la platja Heliòpolis.

Quant al servei de neteja, perquè la platja quede en perfectes condicions hi haurà dos serveis complementaris, un de neteja de la platja i un altre de neteja del passeig. El servei de la neteja de la platja estarà compost per 35 operaris que començaran a treballar a les 5 de la matinada i el servei de la qual s’estendrà fins a les 11 hores del dia 24 de juny. Aquests operaris de neteja estaran dotats amb 5 pales frontals de recollida de residus i 5 camions. D’altra banda, el servei de neteja del passeig marítim el realitzaran 20 operaris amb camions de recollida de RSU i per a agranar de forma mecanitzada. A més, per a possibilitar que els ciutadans puguen contribuir a mantindre net el litoral, es reforçarà les dotació de contenidors.

La programació especial per a la Nit de Sant Joan començarà a les 22.00 hores amb la concentració en la plaça de la Constitució des d’on partirà la cercavila fins a l’amfiteatre Pepe Falomir (platja Torre de Sant Vicent), amb la participació de la Agrupació Folklòrica El Cremaller, la Colla de Dolçainers i Tabaleters, reines i dames de les festes i autoritats. En arribar a l’amfiteatre tindrà lloc l’actuació de la Agrupació Folklòrica El Cremaller, després de la qual es repartirà la tradicional coca típica de Sant Joan. Així mateix, a les 00.00 hores es dispararà un castell de focs artificials al costat de la mar.

El dolç típic d’aquesta nit també es repartirà en la zona de l’Almadrava i una vegada finalitzat el tret del castell, començarà l’actuació de la cantant Paloma Gonzalvo al costat de la pianista Lisbeth Freites. Una fusió de música llatina, boleros, ranxeres, són cubà i cúmbia que es durà a terme en el passeig Pilar Coloma, al costat del Espai Cultural Vila Ana.

Finalment, la platja Heliòpolis estarà amenitzada amb una batucada que recorrerà el passeig marítim, des de la Corba fins a l’Eurosol, i al costat de l’Oficina de Turisme de l’Eurosol hi haurà discomòbil de 21.30 a 01.30 hores.