Benicàssim comptarà amb un Òrgan Gestor de Sostenibilitat

22/08/2022

L’Ajuntament de Benicàssim comptarà amb un Òrgan Gestor de Sostenibilitat. El ple ordinari d’aquest mes d’agost que se celebrarà divendres que ve 26 inclou l’aprovació dels estatuts d’aquest òrgan que es constituirà per a la integració, estudi i seguiment dels plans i programes en matèria de sostenibilitat ambiental, social i econòmica desenvolupats o pendents de desenvolupar a Benicàssim i que, com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “treballem amb pas ferm i decidit per a complir amb l’Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, tan ambiciosos com necessaris per a avançar com societat, apostant per un model de ciutat resilient, transformadora, pròspera, igualitària, sostenible i més verda”.

Recordar que l’Ajuntament de Benicàssim té aprovat el Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS) i des del 2017 està adherit al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia.

La regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, ha indicat per la seua part que, “des de l’Ajuntament estem compromesos per convertir a Benicàssim en un referent per a la integració de la sostenibilitat a nivell municipal i la creació d’aquest òrgan és un pas més per a dur a terme una estratègia municipal cohesionada, multidisciplinària i transversal que permeta fer front a les principals problemàtiques establides en cada ODS”.

El compliment i seguiment de totes les adhesions actuals o futures en matèria de sostenibilitat, així com la creació d’estratègies de participació ciutadana i de mecanisme de formació i sensibilització formen part dels objectius específics de l’Òrgan Gestor de Sostenibilitat.

Així mateix, dins de les activitats que realitza el consistori i que incorporen els Objectius de Desenvolupament Sostenible destaca la campanya “17 mesos, 17 objectius” i que té com a objectiu acostar cada mes la realitat local dels ODS per l’Agenda 2030 de Nacions Unides i conéixer i debatre les iniciatives locals per a cada objectiu. El cicle de xarrades es realitza de manera itinerant pel que cada mes es duu a terme en locals situats en diferents punts del municipi. En la pròxima xarrada prevista per a aquest dijous 25 d’agost s’analitzarà l’ODS 9: Indústria, Innovació i Infraestructura.