Benicàssim celebra el diumenge 5 la tradicional romeria a Santa Àgueda

29/01/2023

Benicàssim celebrarà aquest diumenge 5 de febrer la festivitat de la patrona de la localitat, Santa Àgueda, amb la tradicional romeria. “Just enguany podrem celebrar l’ascens a la romeria fins a l’ermita de Santa Àgueda el mateix dia de la seua festivitat; una jornada en la qual, com cada primer diumenge de febrer, els veïns i les veïnes de Benicàssim rememorarem els nostres orígens i que celebrem amb devoció un dia de convivència i germanor entre tots els benicencs”, ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Com ha explicat el regidor de Festes, Arturo Martí, “els actes començaran a l’entorn de l’Església de Sant Tomàs de Villanueva amb el repartiment dels mocadors commemoratius a les 9.30 hores i després d’això s’iniciarà l’ascens a l’ermita de Santa Àgueda”.

Enguany es reprén la tradicional parada al carrer Sant Àgueda, lloc on els romers faran parada i es procedirà al repartiment de dolços i moscatell. La romeria comptarà amb l’assistència de les reines de les festes, Andrea Pérez i Marta Vicente, i els festers i festeres. Els participants ascendiran uns tres quilòmetres fins a l’ermita, situada en la partida Jovellús i al migdia s’oficiarà una missa de camp en homenatge a la patrona. Després dels actes religiosos, començarà el descens fins al nucli urbà de Benicàssim. Des de l’equip de govern agraeixen a Don Joaquín Monfort la seua predisposició amb la ciutadania de Benicàssim perquè, com és tradicional, es puga realitzar aquesta celebració en aquest emblemàtic lloc.

Així mateix, com en anys anteriors, l’Ajuntament de Benicàssim ha disposat un servei de transport adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda que vulguen acudir a la romeria. A les 9.30 hores el servei adaptat iniciarà el trajecte des del carrer Sant Tomàs fins a l’ermita de Santa Àgueda per a portar als usuaris que sol·liciten in situ el servei i, en finalitzar la missa es realitzarà el viatge de baixada.