Benicàssim avança en economia circular i aposta per mobiliari urbà sostenible

27/02/2023

El municipi de Benicàssim continua avançant en el seu compromís local per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i a les accions que es realitzaven suma ara la seua aposta pel mobiliari urbà sostenible. Amb una vocació clara per la responsabilitat i la cura mediambiental, el consistori ha procedit a instal·lar aquesta setmana els primers bancs de material reciclat en el bulevard i a l’entorn de l’antiga estació del ferrocarril. Així l’Ajuntament ha adquirit un total de 50 bancs de plàstic reciclat que substituiran a aquells que actualment es troben més deteriorats, i s’instal·laran altres unitats en les noves zones enjardinades i esportives.

Benicàssim projecta un futur sostenible, amb xicotetes accions com aquesta sumem a un objectiu global i més gran, contribuint a millorar el nostre entorn més pròxim i medi ambient. Tenim a les nostres mans la responsabilitat de conscienciar en la necessitat de cuidar l’entorn i evitar la contaminació i per a això hem d’actuar, estem convençuts que podem construir espais urbans cada vegada més amables i ciutats més sostenibles”, ha assenyalat Marqués.

Els 50 bancs adquirits per l’Ajuntament de Benicàssim han suposat poder donar una segona vida als plàstics que es reciclen i permetre reutilitzar prop de 2.000kg, perquè en la fabricació de cada unitat són aproximadament 40 kg de PET els que es necessiten. Amb un disseny ergonòmic i un fàcil manteniments, el seu aspecte és similar als tradicionals bancs ja instal·lats a la ciutat sent la peculiaritat que els taulons que conformen l’estructura del seient i respatler estan fabricats amb material recuperat de la fracció d’envasos de la recollida selectiva.

Amb l’adquisició de 50 bancs de plàstics reciclats, i la seua instal·lació posem en valor la importància de reciclar i volem estimular al fet que cada vegada siguem més els qui ens sumem a reciclar. Un xicotet gest, com portar la nostra botella, envàs o brick al contenidor groc, serveix per a donar una segona vida a aqueixos plàstic que usemos diàriament a casa. Convidem als veïns de Benicàssim a continuar comprometent-se amb l’entorn i a ser cada vegada més conscients que tots podem contribuir a cuidar de l’entorn i la naturalesa”, ha conclòs Marqués.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins del compromís amb el medi ambient i amb la lluita contra el canvi climàtic que té el consistori des de fa temps. Cal recordar que Benicàssim va ser el primer municipi de la província de Castelló a aprovar un Pla contra el Clima i l’Energia Sostenible (PAUS) i d’estar entre el 10% de les ciutats espanyoles que el tenen. En aquest projecte mitigar els efectes del canvi climàtic són fonamentals i la gestió dels plàstics és un dels pilars.

Amb la finalitat de recollir taps d’envasos perquè puguen tindre una segona vida i no contaminen la costa Mediterrània, l’Ajuntament també ha instal·lat una sèrie de contenidors per a taps pel municipi, en forma de cor. “La societat benicencassuda ens caracteritzem per ser solidaris, hospitalaris i compromesos i a bé segur que els donarem als envasos i els taps la segona vida que es mereixen i així cuidar del medi ambient”, ha conclòs Marqués.