Benicàssim avança en conciliació i lícita les escoletes per 1,3 milions d’euros

22/07/2023

L’aposta de l’Ajuntament de Benicàssim per la conciliació laboral i familiar es veu reafirmada un any més amb la licitació de les escoletes de prolongació de la jornada, per un import 1,3 milions d’euros per al curs 2023/2024. Aquest servei del consistori benicassut va ser pioner en implantació de les escoletes, s’oferirà per al pròxim curs en les dues escoles infantils de primer cicle del municipi en el Dolores Martínez Tárrega (Doloretes) i en el Pintor Tasio.

Aquesta iniciativa, que compta amb una gran acceptació entre els pares i mares, s’ha dissenyat com un recurs de suport a les famílies que viuen a Benicàssim perquè puguen conciliar la seua vida laboral. Així doncs, dins de l’estratègia de política social que porta l’actual equip de govern, per al pròxim curs s’ha previst un augment de l’oferta de places en algun dels centres fins a un 20%.

En aquesta línia, més de 800 xiquets gaudeixen en aquesta època de les ‘Escoles Municipals d’Estiu” en l’actualitat. Es tracta d’una iniciativa que permet a les famílies poder portar als seus fills durant l’època estival i quan arriben les vacances, i els xicotets poden gaudir amb activitats lúdiques i esportives que ajuden a compatibilitzar la vida familiar, laboral i personal en els centres educatius de Palmerar, Tasio, Santa Águeda i Doloretes durant els mesos de juliol i agost.

Cal destacar com, des del consistori s’ofereix de manera gratuïta l’escola de 0 a 3 anys a més de la deducció del 95% de l’IBI a famílies nombroses empadronades a Benicàssim que en l’actualitat són més de 150. Benicàssim compta amb una completa política de suport a les famílies amb fills en les quals no sols es limiten a les escoletes i menjadors sinó també a la gratuïtat dels llibres de text al qual se li suma el material escolar. Una decidida aposta per les famílies de Benicàssim i per la seua qualitat de vida.