Benicàssim anima a les associacions flamenques de la província a participar en el Benicàssim Flamenc Fusió Gastro Festival

16/04/2024

Benicàssim es convertirà en capital del flamenc del 26 al 28 d’abril amb les actuacions de La Húngara, Los Manolos i Bordón 4. Els festivals de xicotet format han anat agafant força a la ciutat costanera que compta en l’actualitat amb festivals de flamenc, blues i pop, projectat pels carrers del municipi amb l’objectiu de desestacionalitzar la demanda més enllà de la temporada estival. En esta línia l’Ajuntament de Benicàssim ha animat a les associacions flamenques i Cases d’Andalusia de la Comunitat a sumar-se a esta trobada en el qual el  ball i el cant es donaran cita amb la fabulosa gastronomia benicassuda.

La Húngara va confirmar a principis d’abril la seua tornada a Benicàssim per a l’edició de 2024 del festival flamenc. L’artista amb una llarga trajectòria a la seua esquena va col·laborar en 2020 amb C.Tangana en el tema “Tu me dejaste de querer” dins de l’àlbum, “El Madrileño” que va aconseguir disc de platí. També Los Manolos, grup musical de rumba catalana, i Bordón 4, un dels majors exponents de la rumba a Espanya, s’han sumat al cartell flamenc.

A la programació de l’Ajuntament s’afigen nombroses actuacions d’agrupacions flamenques pels carrers de la localitat i una atractiva proposta gastronòmica per part dels hostalers per a estos dies. El festival ha anat integrant en la seua programació diferents propostes que s’han mantingut en el temps com la trobada de sevillanes o el ja consolidat Recital de Cant i Ball de Benicàssim que va ja per la seua quinta edició.

Cal destacar que el festival va nàixer com a proposta per a dinamitzar la ciutat i promoure l’activitat hostalera. En les seues primeres edicions el festival oferia actuacions d’artistes de la província, que es repartien per diferents places i carrers de la localitat juntament amb la col·laboració dels hostalers. A poc a poc va anar creixent fins que en 2018 va incorporar en la seua programació als primers artistes de nivell nacional com Rancapino Chico o Los Chunguitos. Des de llavors, excepte per l’aturada de la pandèmia, ha continuat creixent en la seua proposta comptant amb artistes com La Húngara que repetix en aquesta edició, Manzanita, Falete, Los Chichos, Junco, Duquende, María Terremoto, Raya Real, José El Francés i Azúcar Moreno entre altres.