Benicàssim acull l’acte institucional pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

25/11/2022

Benicàssim commemora hui el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona amb una sèrie d’accions per a conscienciar i sensibilitzar a tota la societat. “Des de l’Ajuntament de Benicàssim ens sumem a totes les veus que clamen per un futur d’igualtat i lliure de violències de qualsevol tipus de gènere. En un dia com hui, la societat de Benicàssim llança un missatge a totes les víctimes perquè sàpien que no estan soles”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

En el ple ordinari celebrat aquest matí, s’ha iniciat amb un minut de silenci recordant a totes les víctimes de la violència de gènere i ha aprovat una declaració institucional que inclou el manifest de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) “pel qual ens comprometem a continuar avançant en la sensibilització i conscienciació a la ciutadania del problema estructural que suposa la violència masclista”, ha dit Marqués.

El manifest s’ha llegit durant l’acte central celebrat aquesta vesprada en la Plaça de la Constitució. En aquest espai s’han donat cita les associacions locals Ventolera, Dones Demòcrates i Mestresses de casa, així com el Casal Jove els qui han col·laborat en el sentit homenatge a les víctimes de la violència de gènere. L’acció visual ha consistit en uns paraigües penjats en el tendal de la plaça i els paraigües que s’han anat obrint per cada víctima en l’últim any ha donat visibilitat a aquesta xacra. Com ha comentat la regidora d’Igualtat, Vanessa Batalla, “un paraigua protegeix de la pluja, t’aïlla de la tempesta. Per això aquests paraigües hui, simbolitzen que totes les dones i homes rebutgem la violència contra les dones i ens convertim en un gran paraigua. Un espai segur on acollir-se del maltractament”.

L’activitat també s’emmarca en la campanya ‘Tots els 25 són 25 de novembre’ a través de la qual “des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Benicàssim duem a terme cada mes acciones en les que impliquem la societat de Benicàssim perquè prenga consciència d’aquesta lluita contra la violència de gènere”, ha indicat Vanessa Batalla qui ha afegit que “actes com el de hui ens ha de servir per a recordar que encara queda molt per fer, però només junts convivint en una societat lliure, basada en els principis de respecte i tolerància, podem acabar amb el contrasentit de la violència contra les dones”.

A les 19.30 hores la programació s’ha traslladat al Teatre Municipal Francisco Tárrega amb la representació de l’obra Mamushka. María Alarcón li posa cos i ànima a un viatge per l’univers femení, escrit per Claudia A. Morales i dirigit per Sara Escudero.

La programació per al divendres 25 també ha inclòs activitats dirigides a sensibilitzar contra la violència de gènere que sota el títol “Crida NO a la violència de gènere” es desenvolupen durant la vesprada en el Casal Jove.

Finalment, el Centre de Municipal de Formació Per a Adults (FPA) ha dut a terme la confecció del mural “Alça el vol coeducant 25-N” en memòria de les víctimes de violència i que quedarà exposat en l’espai educatiu.