Benicàssim acull el fòrum sobre Intel·ligència Artificial, Ciència de Dades i Matemàtica Aplicada als sectors empresarial, industrial, educatiu i social

18/09/2023

Benicàssim acull la trobada organitzada per la Universitat Politècnica de València i la Universitat Jaume I amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benicàssim sobre Intel·ligència Artificial, Ciència de Dades i Matemàtica Aplicada als sectors empresarial, industrial, educatiu i social. “Benicàssim Tech 2023 Artificial Intelligence & e-Math Workshop és una cita acadèmica-empresarial en la qual s’emmarquen interessants intercanvis de coneixements i escenari de col·laboració futura entorn dels nous marcs generat per la intel·ligència artificial”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

La 15a edició de Benicàssim Tech rebrà els dies 20 i 21 de setembre en Vila Elisa a més de mig centenar de matemàtics/as i enginyers/as de procedència internacional. Les àrees d’Intel·ligència Artificial, Ciència de Dades i Matemàtica Aplicada permeten la digitalització eficient i sostenible dels nostres sectors empresarial, industrial, educatiu i social.  Amb l’objectiu de fomentar la investigació aplicada i la transferència en les àrees esmentades, aquest taller permet la interacció directa entre un selecte grup d’experts de diferents universitats i empreses del sector generant sinergies.

El taller explorarà vies per a una col·laboració eficaç en projectes de R+D i millors pràctiques en l’educació en IA i Matemàtiques entre altres temes com a b Blockchain i indústria musical, algorismes i optimització sanitària, o l’optimització dels paràmetres de risc de catàstrofe. El taller és també una excel·lent oportunitat per a presentar en societat alguns dels projectes d’investigació i transferència que actualment estem desenvolupant en col·laboracions universitat-empresa. Una trobada del qual la Newsletter de referència IFORS de la *International Federation of Operational Research Societies llegida per milers d’investigadors i acadèmics de tot el món s’ha fet eco de l’esdeveniment.

Paral·lelament, Benicàssim Tech 2023 comptarà amb un fòrum per a tots els públics sobre “Les Dades i la IA en la nostra vida i negocis”, una manera d’acostar a la ciutadania les millores que suposen les dades i la IA en el desenvolupament de la vida en general i dels negocis en particular, serà el 20 de setembre a les 19 hores en l’Espai de la Música fins a completar aforament.