Benicàssim acull durant les seues Festes Patronals la campanya de Ecovidrio ‘Festes amb ressò’

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Benicàssim, posa en marxa, durant les Festes Patronals, la campanya de sensibilització “Festes amb ressò” per a promoure el reciclatge de vidre entre tots els festers i veïns del municipi.

La iniciativa té com a objectiu superar la taxa de reciclatge de vidre proposada per Ecovidrio durant el mes de gener respecte al mateix període de l’any anterior. Si el municipi aconsegueix superar el repte, Ecovidrio li farà lliurament del guardó ‘Festes amb ressò’, que reconeix la implicació en la campanya de la ciutadania i els seus festers per a aconseguir unes festes més sostenibles.

Per a reforçar la campanya, educadors ambientals visitaran el municipi i recorreran les principals zones on té lloc l’activitat festera per a informar els festers del repte plantejat i animant a la ciutadania a reciclar vidre i a participar en jocs i reptes a canvi d’una exclusiva motxilla amb el disseny de la imatge de la campanya ‘Festes amb ressò’.

En concret, els educadors ambientals estaran el divendres 20 de gener d’11.00 a 19.00 hores en els voltants del Carrer Sant Tomàs. Així mateix, també es farà un servei de recollida de vidre personalitzat en els establiments hostalers de la localitat. La participació del sector és fonamental, ja que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

D’altra banda, els festers podran pujar les seues fotos més sostenibles a les RRSS amb l’etiqueta #FiestasConEco.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels verteders.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sols i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l’emissió de CO en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclats de residus d’envasos de vidre a Espanya. En 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos i l’arrancada de les seues operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En términis de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La labor de Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerización i recogidona, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envases de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envases.

En les últimes dues dècades el sistema de Ecovidrio ha permés que hui dia es reciclen set de cada deu envasos de vidre.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.