Ajuntament de Benicàssim
C/ Metge Segarra, 4
964 30 09 62
sic@benicassim.org
El ple de l’Ajuntament de Benicàssim celebrat hui ha aprovat per unanimitat la realització d’un pla de millora i accessibilitat de parcs infantils, així com la millora dels espais públics al voltant dels mateixos entre els quals també es troben fonts, lavabos, bancs, sombrajos i qualsevol mobiliari urbà. S’ha plantejat així realitzar un estudi global de la situació actual dels parcs infantils de municipi com a punt de partida per a la seua millora.
“Hem d’abordar els parcs del segle XXI sota el prisma que plantegen per a cada xiquet i xiqueta de manera que tots i totes puguen desenvolupar els mateixos tipus de jocs és una qüestió en la qual totes les administracions hem de treballar de manera implicada, no en va, en ciutats com Benicàssim que apostem per la qualitat de vida quotidiana dels nostres veïns, treballar per una ciutat inclusiva és un dels nostres principals reptes”, ha afegit la regidor delegada Vanessa Batalla.
En l’actualitat a través dels serveis tècnics municipals d’àrea de medi ambient, es realitza de manera periòdica la inspecció i reparació, així com les tasques de manteniment dels parcs infantils, procedint al compliment de la Norma UNE-EN-1176:2021 i l’Ordre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que estableixen les condicions dels denominats “sectors de joc”, perquè els principis d’accessibilitat han d’estar cada vegada més presents als parcs i jardins.
El municipi de Benicàssim compta en l’actualitat amb parcs amb zones de joc infantil repartits per tot el terme municipal i als quals, després dels oportuns desenvolupaments urbanístics de la ciutat, s’aniran sumant més zones verdes, entenent que els parcs i jardins són necessaris espais de trobada, reunió i oci per a una gran majoria de ciutadans.
L’himne de Benicàssim serà triat pel Consell de Participació Ciutadana assessorat per un comité de músics professionals
El ple ha aprovat, a més, per majoria absoluta, que siga el Consell de Participació Ciutadana de Benicàssim, assessorats per un comité de músics professionals, l’òrgan encarregat de valorar i, finalment, proposar la peça que represente a Benicàssim per a ser aprovat com ‘himne de la ciutat’, en sessió plenària, tal i com ha proposat el Partit Popular en la seua moció.
“En llaures a donar protagonisme a la ciutadania en una cosa tan important com és l’elecció d’un himne que identifique el sentiment comú de la nostra ciutat. La composició o elecció de l’himne per a la nostra ciutat al nostre judici ha de reflectir l’esperit d’unió i participació dels seus veïns, evocant aquells aspectes de la nostra identitat com poble i l’orgull de ser benicassuts, així com la rica diversitat que té Benicàssim”, ha destacat la regidor responsable de l’àrea de Cultura, Rosa María Gil.
“Sent terra de música, comptem també amb diferents associacions musicals, de les quals cal destacar per la seua trajectòria la Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim, una associació centenària i que, al llarg de tot este temps ha anat collint èxits contribuint també al llançament de la carrera de joves músics benicassuts, que hui triomfen de manera professional pel món recordant sempre els seus inicis en la seua benvolguda banda de música”, ha afegit Gil.
Cal destacar que, “molts han sigut també els professors, directors, presidents i músics que al llarg de tots estos anys han contribuït a engrandir-la, donant el millor de si, bé de manera professional o personal, als quals l’Ajuntament de Benicàssim va tindre l’honor de reconéixer en la Gala del seu Centenari, organitzada a aquest efecte. Tant és així que alguns d’estos professors van voler deixar a Benicàssim el seu llegat musical de la millor manera que ho podien fer, és a dir, en forma de “marxa” o “pasdoble”. També en forma de “havanera”, per tant, la imposició no ens sembla el més adequant”, ha conclòs l’edil de Cultura.
És innegable que la música està molt arrelada en la cultura valenciana, i a Benicàssim este és un llenguatge universal que ens identifica fins al punt d’apostar per la creació d’una marca pròpia com és ” Benicàssim Ciutat de Festivals” i és que, entorn de la música, són més de 13 els festivals que es realitzen a la nostra ciutat, de major o menor format, relacionats amb l’art i on retem homenatge a molts estils, tenint l’orgull de comptar amb grans macro festivals de músiques més modernes que atrauen a milers de joves i que ens donen projecció internacional, però també comptem amb gran orgull amb celebrar el Certamen Internacional de Guitarra més longeu (enguany ha complit la seua LVI edició) i prestigiós que gira entorn de la figura del gran mestre Francisco Tárrega.