Arriba a Benicàssim la campanya ConserMar per a posar en valor la importància de no abandonar residus a les platges

04/04/2023

Durant tot el matí del 7 d’abril l’equip de ConserMar atendrà els ciutadans que s’acosten a aquest estan situat en la zona de la Torrassa. L’objectiu és informar i fomentar la recollida selectiva de residus d’envasos generats a l’entorn de les platges (llandes, briks, envàs de plàstic), a més de cridar l’atenció per a frenar la basuraleza, és a dir, l’abandó dels residus a les platges i altres entorns naturals (littering).

L’acció reforçarà la importància de la separació domèstica d’aquests residus i el seu depòsit en els contenidors corresponents per a afavorir el seu reciclatge. Amb tot això, s’ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a l’economia circular dels envasos.

La iniciativa persegueix la interacció “cara a cara” amb els ciutadans, que podran acostar-se a l’estand que se situarà enfront dels accessos a una platja emblemàtica de la localitat acordada amb els ajuntaments participants, on s’informarà dels beneficis del reciclatge per al medi ambient. A més, se’ls ajudarà a millorar la separació correcta de residus i es resoldran possibles dubtes sobre on i com cal depositar un determinat residu, fent possible el seu posterior reciclatge. Aquestes accions in situ permeten arribar al major nombre possible de veïns i conscienciar-los que l’acció de reciclar l’hem de realitzar en qualsevol situació i lloc.

En definitiva, es tracta d’Implicar els ciutadans com a agents actius preservadors del patrimoni comú que representen les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural en l’ús i gaudi del qual està basat a més en bona part el nostre desenvolupament econòmic.

A través de la web www.reciclarparaconsermar.es es podrà conéixer el desenvolupament de la campanya i el dia en què l’equip visitarà cada platja. Es tracta d’una campanya de conscienciació ciutadana sobre reciclatge promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Ecoembes, en col·laboració amb 21 Ajuntaments costaners de tota la Comunitat Valenciana.