El Club de Malasmadres analitza a Benicàssim la maternitat, la conciliació i la igualtat

11/03/2022

 

 

Maternitat, conciliació, corresponsabilitat i igualtat; aquests van ser els eixos sobre els quals va versar la conferència que va impartir ahir Maite Egoscozábal, del Club de Malasmadres en el Teatre Municipal Francesc Tárrega de Benicàssim; una conferència emmarcada en la programació que ha preparat l’Ajuntament de Benicàssim amb motiu del Mes de la Dona “amb una sèrie d’activitats per les quals a través de l’educació, la cultura, la joventut, l’esport o en el cas d’ahir, l’emprenedoria, promovem la igualtat de gènere i l’apoderament de la dona”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.
Més de 100 persones van assistir a la xarrada que va impartir la sociòloga experta en conciliació i integrant del Club de Malasmadres, la comunitat en línia de mares que va nàixer amb l’objectiu posat a donar veu a les dones i famílies que tenen dificultats per a conciliar àmbit laboral i privat. Durant la conferència, els assistents van reflexionar al costat de Maite sobre el teletreball, de les demandes de les dones per a facilitar l’adaptació de jornada i la reducció de la mateixa sense pèrdua salarial, o la reclamació d’ajuda econòmica per a la contractació de personal per a aquelles famílies en les quals els progenitors o tutors legals estan treballant fora de la llar o per a la mare o el pare que cuida a un menor amb necessitats especials de cures.
La programació pel Mes de la Dona continuarà aquesta vesprada amb la gimkana “La dona en la ciència” en el Casal Jove, “activitat amb la qual els joves coneixeran a les dones més influents de cada època, l’important paper de les dones en la ciència i implicarem el sector juvenil per a aconseguir una societat més igualitària”, ha comentat la regidora de Joventut i Igualtat, Vanessa Batalla.
Les activitats d’aquesta setmana conclouran el dissabte amb una jornada dedicada a l’esport en femení. L’avinguda Joan Carles I acollirà a partir de les 9.00 hores la Trobada Amazonas, dins del Programa Universo Mujer que posa en marxa el Consell Superior d’Esports (CSD) a través de la FETRI (Federació Espanyola de Triatló). La jornada té l’objectiu de promocionar el triatló femení en tots els seus àmbits i com ha indicat la tècnic de la Federació que estarà a Benicàssim, Jéssica Martí Andrés, les més de 30 participants inscrites practicaran transicions de triatló, duatló i acuatló. A més d’això, durant el migdia tindrà lloc una xarrada per a abordar el tema del cicle menstrual en l’esport a càrrec de l’entrenadora de tritló, Chantal Pitarch, a la Sala de Conferències de la Casa de la Cultura.