Benicàssim obrirà el dimecres el centre logístic local per a centralitzar les ajudes al poble ucraïnés

07/03/2022

 

 

L’Ajuntament de Benicàssim en col·laboració amb les associacions de la localitat s’ha reunit per a coordinar els treballs de recollida de material amb destinació a ajudar a la població ucraïnesa, després de la crida d’ajuda del Consolat d’Ucraïna realitzat a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.
En aquest sentit i per a coordinar l’operatiu de voluntariat i canalitzar correctament l’ajuda i material que tant particulars com empreses vulguen donar, el consistori ha cedit temporalment la nau municipal situada al carrer Bodolz, en la qual se centralitzarà la recollida i classificació del material.
Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “Benicàssim condemna rotundament la invasió d’Ucraïna per part de Rússia, en aquest moment es fa necessari poder fer arribar com més prompte millor l’ajuda que la població civil d’Ucraïna necessita i ens posem a disposició per a ajudar dins de l’àmbit de les nostres competències”. La primera edil ha continuat explicant que “en els últims dies hem estat treballant per a poder habilitar un espai on canalitzar l’ajuda que molts veïns de Benicàssim volen prestar i centralitzar el material que ja s’ha recollit, per això hem posat a disposició la nova nau municipal situada al carrer Bodolz per a la recollida i classificació de tot el material”.
El personal voluntari s’encarregarà de la recepció i la classificació del material donat per la ciutadania de Benicàssim a partir del pròxim dimecres 9 de març en la nau municipal.
Així, totes les recollides que es vagen realitzant en diferents punts del municipi, com a escoles infantils, col·legis, l’institut o a través de clubs esportius, entre altres, es podran depositar a la nau municipal per a organitzar així d’una forma més ràpida i eficaç tot el material donat pels veïns i les veïnes de Benicàssim.
Entre el material demandat es troba material sanitari de primers auxilis i ortopèdia com a cadires de rodes, caminadors i crosses; menjar no perible, roba, sobretot tèrmica, i calçat, mantes i tovalloles, roba de llit, material d’higiene, material de refugi com a llanternes, piles, sacs de dormir o matalassets i altres materials com a vaixella d’un sol ús.
Així mateix, l’Ajuntament de Benicàssim està en contacte amb les persones amb nacionalitat ucraïnesa o nascudes a Ucraïna que viuen a Benicàssim per a posar a la seua disposició en tot allò que necessiten i prestar-li l’ajuda que precisen.
Finalment afegir que dimecres que ve 9 a les 12.00 hores tindrà lloc una concentració silenciosa convocada a la porta de l’Ajuntament de Benicàssim amb el qual es mostrarà el suport i afecte a totes les persones que estan patint en aquests moments les conseqüències del conflicte bèl·lic.