Benicàssim programa un mes ple de llibres

 

 

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Cultura, dedica un mes al foment de la lectura entre els veïns de Benicàssim de totes les edats amb una sèrie d’actes relacionats amb el llibre i que es desenvoluparan a partir d’aquesta setmana.
Com indica l’alcaldessa, Susana Marqués, “adquirir millors habilitats de comunicació, enfortir la concentració i alimentar la imaginació, són alguns dels beneficis que té la lectura, sobretot en edats primerenques, i és per això que des de l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura, continuem impulsant tota una sèrie d’activitats d’animació lectora”.
La Biblioteca Municipal acull des de hui l’exposició ‘Parlem de llibres’, “una mostra que, com el seu nom indica, recull una selecció de llibres que parlen sobre llibres” ha indicat el regidor de Cultura, Javier Alonso. L’exposició es pot visitar fins al 30 d’abril i, fins aquesta data, la programació del Mes del Llibre inclou altres activitats com el cinefórum programat per al dimarts 26 d’abril “en aquest cas, el Club de Lectura que se celebrarà l’últim dimarts de cada mes es traslladarà al Teatre Municipal ja que es projectarà la pel·lícula del llibre que s’estan llegint ara ‘Gatopardo’, un clàssic de la literatura del segle XX de Giuseppe Tomasi di Lampedusa”, ha afegit Alonso.
D’altra banda, els alumnes de 3r i 4t de Primària tindran l’oportunitat de participar en l’activitat Una Nit a la Biblioteca el divendres 29 d’abril, una jornada en la qual els participants es familiaritzen més amb la biblioteca a través d’una sèrie d’activitats el nucli conductor de les quals són els llibres, les històries i la imaginació. L’aforament per a aquesta activitat ja està complet i forma part de la campanya d’Animació Lectora a la Biblioteca Municipal que es desenvolupa d’abril a juny i que continua perseguint l’objectiu de promoure la lectura entre bebés, menors i adults. La iniciativa començarà dimarts que ve 26 amb l’activitat Contes i bolquers dirigit a bebés de 9 a 23 mesos. Els dijous serà el torn dels xiquets i les xiquetes de 2 i 3 anys amb l’activitat Contes de colors, mentre que per als menors de 4 a 7 anys estan reservats els dimecres amb Un viatge pel món dels contes. Les inscripcions per a les activitats es poden realitzar a la Biblioteca Municipal (telèfon 964300962 extensió 248 i correu electrònic biblioteca@benicassim.org).
Finalment, els dies 14 i 15 de maig tindrà lloc la Fira del Llibre en el seu recinte habitual de la Plaça de la Constitució, en el qual es podrà gaudir d’un 10 per cent de descompte en la compra de llibres en les llibreries participants. Una fira que albergarà, entre altres activitats complementàries, un concurs de punt de llibre infantil, contacontes, jugafusta, signatures i presentacions de llibres i l’activitat “cosint entre lectures”. L’horari de la Fira serà el dissabte 14 de 10.00 a 21.00 hores i el diumenge 15 de 10.00 a 14.00 hores.