Benicàssim conclou la tercera fase de reposició d’arbratge en espais verds urbans

04/04/2022

 

 

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Medi Ambient, continua amb el pla de reposició d’arbratge en espais verds urbans i en els últims dies s’ha conclòs la tercera fase consistent en la plantació de 33 exemplars. La primera fase va començar el mes de febrer passat i durant aquests mesos es reposaran 130 exemplars en escocells i espais verds urbans en diferents punts del municipi, xifra que no arriba al 2% del total de l’arbratge localitzat en aquests espais, i que sumen 7.000 exemplars.
Moreres, tipuanas, acàcies, liquidàmbars, aligustres o freixes són algunes de les espècies que s’han reposat en diferents punts del municipi, així com dotze palmeres localitzades en zona del litoral com el passeig Bernat Artola, Pilar Coloma, José Vallet o avinguda Ferrandis Salvador en la zona sud, i en el nucli urbà en la zona del Carmelitano. Tots aquests exemplars havien causat baixa per diversos motius com a accidents, temporals, caigudes per vents o mort natural per malaltia o plaga, malgrat els tractaments que es realitzen de manera periòdica.
Benicàssim compta amb més de 170.000 m² de superfície de zones verdes i arbratge viari i, entre les més de 40 zones enjardinades localitzades en tot el terme, se supera el centenar d’espècies botàniques diferents, “convertint al municipi en un gran pulmó verd”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha continuat dient que “els espais verds són fonamentals per al creixement urbà i ajuden a combatre la contaminació, afavoreixen la biodiversitat i faciliten el control de la temperatura i la humitat”.
Dins d’aquests espais verds s’inclouen els parcs públics que en les últimes setmanes han incorporat un nou espai al carrer La Cort. Dins de la urbanització de la unitat d’execució número 11, al costat del Barranc de Farja, s’ha executat un nou parc públic que compta amb diferents jocs a partir dels 3 anys, elements arboris, una zona de bancs i una terna amb contenidors de selectiva “per a continuar ampliant les zones de reciclatge en el municipi i continuar creant consciència quant a la cura i respecte mediambiental”, ha afegit la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell.
El Parc d’Europa, de les Nacions, del Trenet, Forestal de Montornés, Baix Maestrat, Illa Grossa, Illes Columbretes o Illot El Mascarat són alguns dels parcs que formen part del llistat de jardins d’interés del municipi de Benicàssim i al qual ara se suma aquest nou espai. Elena Llobell ha finalitzat recordant que els espais enjardinats compten amb unes normes d’ús “i entre tots hem de respectar la flora del nostre municipi per a mantindre un entorn verd i agradable”. Mantindre els espais públics nets fent ús de les papereres i contenidors, respectar el mobiliari, portar als animals de companyia lligats en els espais d’accés permés i practicar els jocs i esports en les zones específicament delimitades són algunes de les normes d’ús.