Benicàssim analitza les necessitats per a integrar a població ucraïnesa arribada al municipi

18/03/2022

 

 

L’Ajuntament de Benicàssim ha celebrat aquest matí una reunió de coordinació per a canalitzar tota la informació i posar sobre la taula tots els recursos existents a la disposició de la població ucraïnesa que ha arribat al municipi. La reunió ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Susana Marqués, regidors i tècnics de les àrees de Benestar Social, Sanitat, Educació, Seguretat i Atenció Ciutadana i també ha comptat amb un representant de Accem, ONG encarregada de l’atenció de les persones ucraïneses acollits en l’alberg Argentina, espai dependent de la Generalitat Valenciana.
Com ha indicat l’alcaldessa, “des de l’Ajuntament hem posat des del primer moment tots els recursos disponibles i que són de competència municipal per a canalitzar la solidaritat amb el poble d’ucraïnesa. En aquest sentit si bé continuarem col·laborant, ara hem de coordinar l’atenció de les necessitats perquè aquestes persones s’integren com més prompte millor amb l’escolarització dels xiquets, ensenyant l’idioma o formant-los perquè puguen incorporar-se al mercat laboral”. De la mateixa manera i davant la incertesa del temps que puga durar la situació per a aquesta famílies l’alcaldessa de Benicàssim ha instat a totes les administracions supramunicipals celeritat i coordinació a l’hora d’elaborar els protocols d’atenció.
Durant la trobada s’ha elaborat un mapa de recursos per a l’atenció a les famílies arribades a Benicàssim i que fugen de la guerra. Dins d’aqueixos recursos es troba l’escolarització de menors i com ha indicat la regidora de Benestar Social i Educació, Rosa María Gil, “estem en permanent contacte amb la Conselleria d’Educació per a poder garantir l’escolarització d’aquests menors”.
L’Ajuntament de Benicàssim ha traçat una estratègia per a la integració d’aquestes famílies. En breu l’EPA (Escola Per a Adults) començarà a impartir cursos d’immersió lingüística. D’igual manera diferents acadèmies d’estudi del municipi, s’han posat a la disposició del consistori i oferiran també cursos gratuïts per a l’aprenentatge d’espanyol
Així mateix, Susana Marqués ha volgut destacar “l’aclaparadora solidaritat del poble de Benicàssim amb el poble ucraïnés ja que veïns a nivell individual, el teixit associatiu, professorat i alumnat de centres educatius, estan des del minut zero mostrant tot el suport als qui ara ens necessiten”.
Recordar que fa una setmana es va obrir el centre logístic local per a centralitzar les labors de recollida de tota l’ajuda dirigida al poble ucraïnés. La nova nau municipal situada al carrer Bodolz s’ha convertit de manera temporal en l’espai destinat a recollir i classificar tota l’ajuda de la ciutadania de Benicàssim. En una setmana s’han transportat un total de sis camions amb material des del magatzem municipal fins al cotxeró de la Diputació Provincial de Castelló. A partir d’ara, el servei de recollida es manté en el magatzem municipal els dimecres de 17.00 a 19.00 hores.