Benicàssim s’adhereix un any més a l’Hora del Planeta

18/03/2022

 

Benicàssim, dins del seu compromís mediambiental, s’adhereix un any més a l’Hora del Planeta i el pròxim dissabte 26 el municipi apagarà les llums de la Torre Sant Vicent, el Pont de Ferro i la Clau d’Europa durant una hora, de 20.30 a 21.30 hores, continuant així amb el seu pla d’actuació per a mitigar el canvi climàtic.
L’alcaldessa, Susana Marqués, ha explicat que “prendre consciència individual sobre la necessitat de cuidar el planeta i disminuir l’impacte sobre ell, ja no és una opció. Per això Benicàssim ha renovat el seu compromís per a aconseguir els objectius proposats per la Unió Europea. El replantat d’arbratge, la substitució de lluminàries o la reutilització de materials en la construcció de noves infraestructures són part del nostre ambiciós pla per a aconseguir la neutralitat d’emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle 2050”.
La regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, ha recordat que Benicàssim continua sent l’únic municipi de la província de Castelló amb un Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PAUS) aprovat. Es tracta d’un document estratègic de planificació energètica i climàtica que conté les accions que Benicàssim durà a terme per a superar els objectius establits per la Unió Europea per a l’any 2030, com són la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, l’aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic. “Amb la finalitat de donar a conéixer la situació del municipi en matèria de mitigació i adaptació al canvi climàtic, durant l’últim trimestre de l’any iniciem un pla de participació externa per a donar a conéixer el PAUS i en el qual ja han sigut partícips diferents sectors com les empreses que formen part del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins (SICTED) o l’alumnat de Secundària”.

Campanya ‘17 mesos, 17 objectius’
L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, continua amb la campanya de sensibilització i visibilització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a nivell local, ‘17 mesos, 17 objectius’.
La iniciativa, que té com a objectiu acostar cada mes la realitat local dels Objectius de Desenvolupament Sostenible proposats per l’Agenda 2030 de Nacions Unides i conéixer i debatre les iniciatives locals per a cada ODS, dedica el mes de març al ODS 3: Salut i Benestar. La xarrada porta el títol de “Salut i benestar, és cosa meua o de tots? Què significa cuidar-se?”, i serà impartida per Bibiana Badenes, directora de Kinesis.