El flamenc es donarà cita a Benicàssim del 29 d’abril a l’1 de maig

22/04/2022

El flamenc tornarà a inundar Benicàssim. La setena edició del Benicàssim Flamenco Fusión Gastro Festival se celebrarà del 29 d’abril a l’1 de maig i, durant tres dies, el follet flamenc serà present en el nucli urbà de la localitat.
Com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, després de la celebració de la sisena edició del festival durant el mes d’octubre passat, el festival recupera les seues dates habituals, “un esdeveniment que va nàixer en 2015 i que al llarg d’aquests huit anys hem vist créixer, sent ja una cita consolidada en l’agenda d’esdeveniments de Benicàssim i una oportunitat per a gaudir de la música i de la gastronomia de la nostra ciutat i que suma un atractiu més a la nostra àmplia oferta turística i cultural. Enguany el festival reprén les seues dates habituals després de l’obligat parèntesi de la pandèmia, la qual cosa permetrà als nostres veïns i visitants gaudir, viure i sentir el flamenc de manera gratuïta als carrers de Benicàssim”.
La regidora de Turisme, Cristina Fernández, ha sigut l’encarregada de revelar la programació completa de la setena edició que es desenvoluparà en quatre espais “i mantindrà l’essència de portar el cante i el ball flamenc a diferents espais a l’aire lliure i continuarà comptant amb la inestimable col·laboració del teixit empresarial aconseguint un gran binomi entre la cultura flamenca i la gastronomia local”.
L’escenari principal, El Tablao, se situarà en la zona del bulevard (passeig Pérez Bayer), “i serà damunt d’aquestes taules on els veïns i visitants podran gaudir dels grans referents del món del flamenc com són Los Chichos, Junco i Duquende”, ha continuat Fernández.
Los Chichos, grup de rumba referent dels anys 70 i 80, serà l’encarregat d’obrir l’escenari principal en la nit del divendres 29 d’abril a les 23.00 hores. Cançons com “Ni más ni menos, “No sé por qué” i “Son ilusiones”, formen part de la història de la música espanyola “i a pesar que oficialment es van retirar dels escenaris en el 2015, feliçment hem pogut recuperar-los amb la seua volta”, ha afegit l’edil de Turisme.
El dissabte a partir de les 19.30 hores serà el torn de l’espectacle Ketamania, un grup tribute al mític grup dels germans Carmona, format pels integrants de Paradita Flamenca. Després d’això tindrà lloc l’actuació de Ricardo Gabarre, més conegut com a Junco, artista de la dècada dels 80 i un dels majors representants de la “belada gitana”. “Hola mi amor” o “Celos” són cançons que també formen part de la història musical de la rumba i el flamenc.
I el tercer cap de cartell, Duquende, serà l’encarregat de tancar l’escenari principal en la vesprada del diumenge 1 de maig (18.30 hores) qui protagonitzarà l’III Recital de Cante i Ball. A Juan Rafael Cortés Santiago (Duquende), cantaor oficial en les gires de Paco de Lucía durant quasi vint anys, se li unirà al ball Fosi i Família.
Així mateix, la plaça dels Dolores, plaça Sequiota i la plaça de l’Estació són les altres tres ubicacions on es desenvoluparan les actuacions programades en aquesta setena edició que inclou, a més, tres actuacions a l’interior de locals durant les nits del divendres i el dissabte i la vesprada del diumenge. Un total d’onze actuacions de grups de la província formen part del programa de la present edició: A Compás, Desandar, Jarite, Efraín, Jarana, Paradita Flamenca, Isra Maldonado, Patxi Ojana, Rumbasound, M.ª José “La Gitanilla” i Rumbología.
A més, el diumenge al migdia el programa contempla la participació d’un grup rociero en la II trobada de sevillanes i, abans d’això, el públic infantil tindrà l’oportunitat de participar en el taller “Flamenco Kids”.
En definitiva, prop de vint actuacions retornaran el flamenc a Benicàssim, durant el Pont de Maig. Tota la programació es pot consultar en la turismo.benicassim.es.