Els hotels i càmpings de Benicàssim ja aconsegueixen el 84% d’ocupació per a Setmana Santa

04/04/2022

 

 

El municipi de Benicàssim ja està preparat per a rebre a visitants durant la Setmana Santa i les previsions d’ocupació hotelera en el municipi són bastant falagueres. La regidora de Turisme, Cristina Fernández, ha avançat que els primers sondejos realitzats al sector d’hotels i càmpings del municipi llancen una ocupació mitjana del 84%, “i hi ha allotjaments que fins i tot ja estan al 100% de la seua ocupació per a la Setmana Santa, unes dades que demostren que Benicàssim compta amb importants al·licients turístics per a ser l’opció triada per un bon nombre de visitants”, ha indicat l’edil.
I per a veïns i visitants, l’Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Turisme, ha programat una sèrie d’activitats de dinamització a través del programa oficial de visitants guiades i amb les quals els participants podran descobrir espais tan emblemàtics del municipi com les viles modernistes, el Paratge Natural del Desert de les Palmes o el centre històric, i com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “aquest programa ha tingut des del seu inici una molt bon acolliment ja que conjumina activitats per a totes les edats i que combina a la perfecció la faceta lúdica amb l’adquisició de nous coneixements del patrimoni històric, cultural, arquitectònic, etnològic i natural de Benicàssim”.
Per a aquesta Setmana Santa s’han programat una desena de visites guiades i serà aquest diumenge 10 d’abril quan tindrà lloc la visita teatralitzada: Hemingway i les viles en guerra; un recorregut que començarà en el palauet municipal Vila Elisa i que recorrerà les viles modernistes situades en el passeig marítim. El programa de visites guiades es traslladarà el dilluns 11 al nucli urbà amb la visita De Banu Qasi a Benicàssim i inclou l’accés al Carmelitano. El dimarts 12 serà el torn de la naturalesa amb A vista d’ocell: per les crestes del Desert de les Palmes, mentre que els dimecres 13 i 20 d’abril tindrà lloc Ens anem de festival! Yincana musical. Del divendres 15 al diumenge 17 les visites tornaran a donar protagonisme a la naturalesa amb Benicàssim des de les altures (divendres 15), Descobreix tots els secrets de la taronja (dissabte 16) i la teatralitzada: El fantasma de Méchain i el meridià de París (diumenge 17). Finalment, el dissabte 23 està prevista la visita teatralitzada Torrero no t’adormes!, a la Torre de Sant Vicent. Els interessats poden comprar la seua entrada a través de la web de Turisme (www.turismobenicassim.com) o bé de manera física en l’oficina de turisme de la Casa Abadia. Solament accepten el pagament amb targeta i el preu de les visites és de 3 i 5 euros i de 1,5 i 2,5 el tiquet reduït (xiquets menors de 12 anys, majors de 65 o usuaris del carnet Gent D’Or).
Així mateix, durant la Setmana Santa també es podrà visitar el Centre d’Interpretació Torre de Sant Vicent amb horari ampliat de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores.
A més, durant la Setmana Santa recupera la programació de Benicàssim Kids amb dues sessions en cadascun dels espais que acull aquesta activitat dirigida als menors de 5 a 10 anys: la Torre de Sant Vicent i el Parc del Trenet. El tresor de la Torre de Sant Vicent tindrà lloc el dijous 14 a les 17.30 i a les 19.00 hores, mentre que el Misteri del Parc del Trenet està programat per al dissabte 16 en el mateix horari.

Actes litúrgics
I, a més de les activitats de dinamització turística, el municipi recupera els actes litúrgics tan emblemàtics durant la Setmana Santa com el Pregó del pròxim dissabte 9 a les 19.00 hores, la processó del Diumenge de Rams del dia 10 al migdia, la Tamborada del Dijous Sant (dia 14) a partir de les 20.30 hores, la processó del Sant Enterrament en la nit del Divendres Sant (dia 15), o l’acte de la Trobada durant el Diumenge de Resurrecció (dia 16).