Benicàssim reforça l’aliança amb la Cambra de Comerç de Castelló per a la innovació del teixit comercial del municipi

23/03/2022

 

 

L’Ajuntament de Benicàssim ha mantingut una reunió de treball amb la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, M.ª Dolores Gillamón, per a intercanviar impressions i renovar l’aliança de col·laboració que mantenen totes dues institucions des de fa temps. “És un moment clau per a donar impuls a la competitivitat del nostre comerç, per això, hem traslladat a la Cambra les necessitats de formació i programes d’innovació que demanda el teixit comercial de la ciutat”. Així s’ha expressat l’alcaldessa, Susana Marqués, després de la reunió mantinguda amb la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, i al costat de la regidora responsable de l’àrea, Vanessa Batalla. Durant la trobada, les representants municipals van traslladar a Guillamón la realitat dels comerços i serveis de Benicàssim. “Reconeixem l’extraordinari treball de suport, promoció i formació que presta la Cambra de Comerç a la totalitat del teixit econòmic de la província, i volem que el nostre comerç puga aprofitar aquesta sinergies per a apostar per la innovació com a eina de creixement”, ha afegit l’alcaldessa.
En l’actualitat, la Cambra de Comerç de Castelló manté actiu un programa dirigit a pimes comercials minoristes i consisteix en la realització de diagnòstics individualitzats partint de la situació actual del negoci quant a imatge, organització de l’espai de venda o posicionament digital que donarà lloc a l’emissió d’un informe amb les propostes de millora que els tècnics consideren convenients per a optimitzar els recursos, millorar l’experiència de compra i incrementar les vendes. Els comerços participants en el programa tindran l’oportunitat de rebre una mentorització, consistent en l’acompanyament als comerciants per a la incorporació de solucions i mètodes de gestió de la innovació derivats de les recomanacions efectuades en els diagnòstics.
L’Ajuntament de Benicàssim està a punt d’iniciar una nova edició de Benicàssim Activa, el programa d’acompanyament a emprenedors amb l’objectiu d’oferir a les persones amb idees de negoci, informació i eines de qualitat perquè puguen emprendre i consolidar el seu projecte a Benicàssim. El termini d’inscripció va finalitzar el passat 18 de març i com ha informat Vanessa Batalla, “s’han registrat 34 inscripcions i de totes elles se seleccionaran a les sis persones que participaran, a partir del mes d’abril, en una nova edició i durant sis mesos estaran acompanyats de professionals en diferents àrees empresarials i amb els quals treballaran per a desenvolupar els seus projectes i aconseguir que els seus projectes puguen materialitzar-se en un negoci amb un potencial creixement en el nostre municipi. Amb això Benicàssim sumarà nou talent i continuarem complint amb l’objectiu de tindre un teixit empresarial més competitiu”.
Quant a la promoció del comerç local, dins del pla establit al costat de *Acoserbe d’accions per a incentivar les compres en el municipi, Vanessa Batalla ha incidit en l’IV Corre Papà que va tindre lloc en el passeig marítim el passat diumenge 13 i que va congregar a més de cent participants, “una jornada en la qual els establiments col·laboradors van tindre l’oportunitat de promocionar-se i tots els participants van conéixer la diversitat que tenim en el sector comercial amb un gran tracte pròxim i personal”.
I, a més d’oferir quantes eines siguen necessàries per a millorar la seua competitivitat, l’Ajuntament de Benicàssim, a través dels plans de reactivació econòmica Pla Reactiva I i II, ha donat un impuls econòmic al teixit empresarial per import de 6 milions d’euros en els últims exercicis, dels quals s’han beneficiat 500 autònoms locals.