exposicion

Error d’Arxiu

Centre Cultural Melchor Zapata

Gratuït

Del 10 de febrer al 26 de març. Obert dijous, divendres i diumenge, de 17 a 20 h. Dissabtes, de 11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Visita comentada amb l'artista: dissabte 11 de març a les 12 h. Reserva prèvia a la Casa de Cultura o al 964300962, ext. 248.

Sent conscients de l'intent fallit per acostar-nos a una realitat que no ens correspon, aquest projecte mostra, de manera crítica i poètica, les interpretacions que avui trobem del passat, els amagatalls de la memòria i la construcció d'un imaginari que continua construint-se a través de la pantalla.

Error d'arxiu està conformat per tres parts, en les quals s'aborda la realitat social, el territori físic i la situació política que van modelar la identitat d'una generació precedent. En aquest exercici, la imatge i el document aprofiten de vestigi, però exhalen, alhora, subjectivitat, límits i interessos.

Des de la història minúscula a l'imaginari col·lectiu, aquesta proposta reflecteix l'intent per comprendre la construcció cultural d'un altre temps, així com els vincles afectius que es van forjar en un entorn rural sòlid, abocat a la fragilitat.

La cerca d'un temps que no vàrem viure i la construcció d'un relat que no vàrem protagonitzar aprofiten com a punt de partida per a entreveure allò que ara som incapaços de concebre, allò que imaginem i allò que, encara avui, ens persegueix i ens determina.

Marta F. Gimeno (Betxí, 1993) va estudiar Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. En 2013 es va traslladar temporalment a Anglaterra, on va començar a formar-se en fotografia en la Universitat Southampton Solent. Desenvolupa els seus projectes artístics entorn dels conceptes de postmemòria, plataformes virtuals i territori, a través de la fotografia i de la imatge d'arxiu. Ha exposat a l’Espai Cultural del Menador, a la Galeria Skala, al SCAN PhotoBooks, al Centre de Cultura Contemporània Octubre, a Las Naves i al LABI. Fundació La Posta.

Data10-02-202326-03-2023
Horari

Altres esdeveniments que et podrien interessar

VIII Benicàssim Flamenco Fusión Gastro Festival

festival

Del 28 al 30 d’abril se celebrarà el VIII Benicàssim Flamenc Fusió *Gastrofestival. Raya Real, José el Francés i Sucre Bru encapçalaran el cartell de la huitena edició amb l’oferta més àmplia de totes les seues edicions anteriors. Consulta més [...]

Del 28 Abril 2023
al 30 Abril 2023

Benicàssim

Teatre infantil: Gandini Juggling presenta 4×4 Ephimeral Architectures

teatre

Idioma: sense text Fitxa artística: Director: Sean Gandini; Coordinació artística: Emma Lister; Coreògraf: Ludovic Ondiviela; Compositor: Nimrod Borenstein; Disseny de llums: Guy Hoare; Malabaristes: Kati Ylä-Hokkala, Kim Huynh, Owen Reynolds, Sakari Männistö; Ballarins: Erin O’Toole, Joe Bishop, Kate Byrne, Kieran Stoneley Companyia: [...]

El 30 Abril 2023

Teatre Municipal Francesc Tàrrega

Cine: Chronique d’une liaison passagère (Crónica de un amor efímero)

Cinema

CINEMA V.O.FRANCÉS.S.CASTELLÀ DIVENDRES 28     V.O.francés.S.castellà Digital País: França Gènere: Romanç Duració: 100 min Direcció: Emmanuel Mouret Guió: Emmanuel Mouret, Pierre Giraud Intèrprets: Sandrine Kiberlain, Vincent Macaigne, Georgia Scalliet, Maxence Tual, Stéphane Mercoyrol. Argument: Una mare fadrina i un home casat es fan amants. Estan compromesos [...]

El 28 Abril 2023

Teatre Municipal Francesc Tàrrega

Teatre: Kamikaze Producciones presenta Barbados en 2022

teatre

Idioma: castellà Duració: 70 min Fitxa artística: Text i direcció: Pablo Remón; Intèrprets: Fernanda Orazi i Emilio Tomé; Il·luminació: David Picazo; So: Sandra Vicente; Vestuari: Ana López Cobos No recomanada per a menors de 16 anys Argument: Dos actors narren la història d’una parella. [...]

El 23 Abril 2023

Teatre Municipal Francesc Tàrrega