Altre

Benicàssim Belle Époque

Paseo Marítimo Pilar Coloma

 

PROGRAMA

Benicàssim Belle Époque és una activitat que té com a finalitat la posada en valor turístic dels elements més rellevants, diferenciadors i singulars dels recursos turístics del municipi i, per consegüent, convertir-se en una referència en matèria de recreació històrica de l'espai cultural i patrimonial de la província de Castelló.

La zona de les Viles de Benicàssim, construïda en la seua major part per la burgesia espanyola del primer terç de segle XX, encara que la primera vila data de finals del s. XIX, va ser un lloc on les tendències culturals de l'època es van posar de manifest entre la societat castellonenca.

L'arquitectura dels edificis, les decoracions ceràmiques modernistes, els usos i costums de les primeres dècades de segle, influenciades pels esdeveniments històrics, van fomentar un moment d'esplendor de les viles i de Benicàssim.
Prenent com a exemple la cultura, tradicions, l'artesania i oficis de l'època i la memòria col·lectiva d'aqueixa etapa d'esplendor, es busca crear un esdeveniment que siga un reclam turístic per a donar a conéixer el nostre valor patrimonial i cultural, focalitzat en un espai concret i destacable com són les Viles de Benicàssim i el centre neuràlgic del propi poble.

Per tant, els objectius d'aquest esdeveniment són:

  • Generar una activitat d'atracció de turistes i visitants.
  • Desestacionalizar el turisme de la ciutat. Per la qual cosa, s'ha planificat la celebració fora de les dates de temporada més alta del municipi.
  • Recordar les tradicions i cultura tradicionals i mantindre la memòria d'esdeveniments tan significatius per a Benicàssim, com la verema.
  • Impulsar i conservar el patrimoni històric i documental del municipi.

Benicàssim Belle Époque, està pensada per a tots els públics, des dels més xicotets fins a adults i gent gran, ja que serà un compendi d'activitats amb diferents enfocaments i usos perquè puguen donar satisfacció a tots els públics. Les activitats se celebren en diferents espais i llocs del municipi.

Data01-09-202302-09-202303-09-2023
Horari18:0011:0011:00

Altres esdeveniments que et podrien interessar

Salut Mental en l’Era Digital

Activitats

SALUT MENTAL EN L’ERA DIGITAL en el debat creatiu “La CLAU… de la INNOVACIÓ” Data: 12 de juny Hora: 18:00H Lloc: Villa Elisa PONENTS:  ABEL BAQUERO Psicòleg en Fundació Amigó RAFAEL MORA Cap de servici de l’Àrea de Salut Mental [...]

El 12 Juny 2024

Villa Elisa

Basurart, taller per a convertir residus en art

Activitats, Taller

Uneix-te a Basurart un taller per a transformar residus en escultures artístiques. Data: 7 de juny Hora: 17.30 Lloc: Plaza de la Constitució Transforma el desaprofitament en bellesa en el taller Basurart Cada xicotet esforç compta per a fer un [...]

El 07 Juny 2024

Plaça de la Constitució

Campus Juvenil Estiu

Activitats

Prepara’t per a l’estiu més emocionant de la teua vida! Aquest juliol, et convidem a un campus juvenil ple d’aventures, diversió i aprenentatge a l’aire lliure en Benicàssim. Quan? Dilluns i dimecres durant tot el mes de juliol de 2024. [...]

Durant Juliol

Casal Jove

¡Torre a la vista! Benicàssim 2024

festival

VII Festival familiar de pirates i corsaris 29 i 30 de juny (17.30 H – 21.30 H): Rocòdrom, tirolina, vaixell pirata, carrousel marí, escombradora, troncs bojos , batalla de barrils, detonadores. 29 i 30 de juny (18.30 H – 20.00 [...]

Del 29 Juny 2024
al 30 Juny 2024

Platja Torre de Sant Vicent (Amfiteatre Pepe Falomir)