Programa Benicàssim Inspira 2024

DISSABTE 4 DE MAIG 2024

 

9.00 – 10.00 H. BENVINGUDA I MINDFULNESS CORPORAL ARRAN DE MAR. BIBIANA BADENES i equip (KINESIS) Lloc: En Platja Voramar, davant de Vil·la Elisa.

Bibiana Badenes: amb més de 30 anys de professió, aquesta fisioterapeuta du a terme programes per a pacients estrangers a Benicàssim des de 1998. Sempre ha apostat pels entorns saludables i per la naturalesa. Més de 3.000 pacients de tot el món han realitzat els seus programes a Benicàssim. Ara mateix treballa amb pacients suecs i danesos afligits d’esgotament professional, ansietat i depressió. El seu programa es va presentar en la Universitat Harvard en 2018 dins del Congrés Body Brain and Cognition. Bibiana dirigeix la clínica Kinesis a Benicàssim des de l’any 2000.

9.45 – 11.00 H. DANSA LA TEUA DANSA. ÉRICA GALMÉS. Lloc: Platja Voramar, davant dels Apartaments Coral.

Érica Galmés García. Ballarina i coreògrafa de dansa contemporània formada en el Conservatori Superior de Dansa a València. També ha fet cursos formatius en altres tècniques, com dansa moderna, dansa africana, danses urbanes, entre altres. Formada en el mètode Pilates i en ioga, incorpora aquestes tècniques somàtiques a la seua dansa, interessant-se en l’enfocament ment/cos, i centrant les classes en la CONSCIÈNCIA I EL MOVIMENT CONSCIENT. Més de 20 anys impartint classes tant a adults com a xiquets, en l’actualitat compagina les classes amb la direcció i coordinació de l’Aula de Dansa de la Universitat Jaume I de Castelló i de l’Escola Municipal de Dansa de Vila-real.

11.30 – 13.15 H. TALLERS (PLACES LIMITADES) 

  • TALLER ENCÉN EL TEU CIRI  (REQUERIEX INSCRIPCIÓ) CANDELA ROSA. Lloc: En Vil·la Elisa, passeig Pilar Coloma, 6.

Taller on crearàs el teu propi ciri amb cera vegana i ecològica. Cada producte és elaborat a mà amb molt d’amor, i per això no hi ha dos productes iguals, perquè la perfecció d’un producte artesanal és la imperfecció.

 

  • TALLER COSMÈTICA NATURAL (REQUERIEX INSCRIPCIÓ) PERLA BIBB. Lloc: En Vil·la Elisa, passeig Pilar Coloma, 6.

Taller pràctic de plantes aromàtiques i medicinals. Elaborarem un oli amb diferents plantes aromàtiques, com romer o calèndula.

17.30 – 19.00 H. XARRADA-COL·LOQUI: EL COS COM A CAMÍ. LAURA GRINSZTAJN I PEPA PAREDES. Lloc: En Vil·la Elisa, passeig Pilar Coloma, 6.

Laura Grinstajn i Pepa Paredes, psicòlogues, expertes en tècniques i disciplines corporals. Habitar el cos i prendre consciència dels nostres moviments quotidians ens ajudarà a modificar allò que ens fa mal i valorar allò que ens proporciona benestar. També presentaran el llibre El cuerpo como camino les autores, i altres autors del llibre que els acompanyaran com Félix Castellanos i Bibiana Badenes.

19.15 – 20.45 H. NEUROTABLAO FLAMENC: UNA ACTIVITAT ÚNICA ON MENT I COS BALLEN AL COMPÀS. ANA BELÉN LÓPEZ RODRÍGUEZ. Lloc: En Vil·la Elisa, passeig Pilar Coloma, 6.

Ana Belén López Rodríguez. Doctora en Neurociència i bailaora.

Una experiència en la qual es fusionen la neurociència i el flamenc tradicional. Consisteix en una xarrada de divulgació científica sobre els beneficis de la dansa. Serà una activitat multisensorial amb música, cant i ball en directe, acompanyada per la talentosa bailaora i titulada en Pedagogia de la Dansa Sara Ramos. D’una manera senzilla, la neurociència i el flamenc s’entrellacen de manera única, i creen una trobada vibrant entre dues disciplines apassionants.

•⁠ ⁠Conferenciant i bailaora: Ana Belén López Rodríguez
•⁠Bailaora: Sara Ramos
•⁠ ⁠Cantaor: Ángel López de Bou
•⁠ ⁠Guitarriste: Ricardo Espada

DIUMENGE 5 DE MAIG 2024

9.00 – 10.00 H. TXIKUNG PER A LA TEUA SALUT. FÉLIX CASTELLANOS. Lloc: Platja Voramar, front Villa Elisa.

Félix Castellanos. CHIKUNG (QIGONG), EXERCICIS COS/MENT PER A MILLORAR LA TEUA VITALITAT. És un mètode mil·lenari d’autoregulació integral amb evidències científiques. S’hi faran exercicis i es donaran claus per a harmonitzar el nostre ésser complet i viure amb plenitud mitjançant el mètode tradicional de les tres regulacions: cos, postura estable i moviment fluid. Respiració, natural, profunda i assossegada. Ment, consciència i intenció focalitzada. Durant la pràctica d’aqueste “art de moviment conscient” es donen instruccions, metàfores, visualitzacions, i conceptes guaridors que van més enllà de l’exercici físic, connectant una gran varietat de xarxes cerebrals relacionades amb la salut biopsicosocial i el desenvolupament de la neuroplasticitat.

10.00 – 11.00 H. IOGA PER A TOTES LES EDATS I MOVIMENT CONSCIENT. SILVIA GUILLAMÓN I EQUIP (KINESIS). Lloc: Platja Voramar, davant de Vil·la Elisa.

Silvia Guillamón. Fisioterapeuta de Kinesis, professora de ioga. Ioga a la platja per a aconseguir un estat de benestar i reduir l’estrés i l’ansietat. En aquesta sessió es combinarà moviments lents amb meditació i tècniques de respiració.

11.00 – 12.00 H. NIA MOVIMENT: FORMA I LLIBERTAT. BEATRIX BODA. Lloc: Platja Voramar, davant de Vil·la Elisa.

Beatrix Boda és professora de la Tècnica Nia i terapeuta de Dansa i Moviment Teràpia. Des de molt xicoteta està lligada al món del ball i del moviment, no obstant això, des dels 20 anys, continua ballant la vida per damunt dels núvols com stewardess. Per a Beatrix ballar i volar signifiquen el mateix: el sol etern sobre els núvols, la font de l’ALEGRIA. Vol transmetre i compartir este sentit de la vida com a professora, ballarina i terapeuta.

12.30 – 13.45 H. XARRADA COL·LOQUI: “DEL MOVIMENT MEDITATIU A LA DANSA”. ROBERTO MITELPUNKT. Lloc: En Vil·la Elisa, Pg. Pilar Coloma, 6.

Roberto Mitelpunkt MD, ​psiquiatre que integra els aspectes psicològics i somàtics en les seues teràpies. Amb àmplia experiència en diversos camps de la salut mental, medicina psicosomàtica, psicogeriatria i treball en equips interdisciplinaris. El seu mètode terapèutic combina psicoteràpia amb treball corporal basat en Chi Kong, moviment i dansa, una metodologia dissenyada per a ajudar la gent a revitalitzar-se, focalitzar-se i ser més productius. Durant molts anys Roberto ha aprés en diferents universitats i presentat el seu treball en diferents trobades professionals en l’àmbit internacional. Exerceix com a psiquiatre i psicoterapeuta consultor en la Clínica de reforçament físic i funcional, en el Centre Mèdic Tel Aviv.

COMIAT I TANCAMENT A CÀRREC DE LES AUTORITATS

NOTA.

  • Es prega puntualitat en totes les activitats.
  • Per a les activitats de la platja, porteu tovalla gran o estoreta.
  • Durant el cap de setmana hi haurà una exhibició permanent en Vil·la Elisa de productes per al teu benestar.
  • Programa obert al públic en general.

Telèfon de contacte: 606917013 Email: benicassiminspira@gmail.com

Organitzat per l’Ajuntament de Benicàssim.