Inici

PER TEMES

Una obra de Llamazares, a debat en el Club de Lectura

28/05/2015

La programació del Club de Lectura prossegueix aquest dimarts, 26 de maig, amb la lectura i el posterior debat de la coneguda novel·la La lluvia amarilla, de l’escriptor lleonés Julio Llamazares.
La cita com sempre serà a partir de les 19 hores en les instal·lacions de la Cafeteria Botavara, situada a la platja dels Terrers, segons ha recordat el regidor de Cultura, Mauro Soliva.
I és que La lluvia amarilla és una narració poètica impressionant que ens fa reflexionar no només sobre el tema central del llibre, com és l’abandó dels pobles del Pirineu; ens fa pensar sobre temes fonamentals en la vida de les persones com són la soledat, el temps, la mort, el trellat o la bogeria que són tractats de manera exquisida per Julio Llamazares.
D’altra banda, resulta difícil de creure que el personatge protagonista de la novel·la, Andrés, un pastor d’Ainielle, poguera parlar i manejar el llenguatge de manera tan magistral.
Julio Llamazares, 1955, compta amb una obra literària que es caracteritza per l’ús d’un llenguatge precís i per l’exquisida atenció en les descripcions.
Entre les seues novel·les més conegudes hi ha La lluvia amarilla, Escenas de cine mudo, El cielo de Madrid o Tres històries verdaderas.