Inici

PER TEMES

L’obra ‘La paciència del minotaure’, del valencià Ivan Carbonell i Iglesias, guanya la X edició del Premi de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim

30/11/2014

Aquest migdia s’ha conegut el decisió del jurat del X Premi de Literatura Viatges “Ciutat de Benicàssim”, compost pels escriptors Manel Alonso, Enric Sanç i Josep Manuel San Abdón i la professora de la Universitat Jaume I María Luisa Burguera.
El regidor de Cultura, Mauro Soliva, que ha presidit el jurat, ha destacat l’alta qualitat dels treballs presentats, que ha fet molt complexa la decisió. De fet, el premi s’ha concedit per majoria i no per unanimitat com altres vegades.
Soliva també ha destacat que s’haja fet amb el guardó una obra escrita en valencià: “Estem realment satisfets que siga un autor valencià i amb una obra en la nostra llengua qui haja guanyat aquest premi literari, especialment perquè el nivell que s’ha aconseguit en aquesta edició ha sigut altíssim”.
L’obra triada pel jurat entre les 27 que es van presentar a aquesta desena edició ha sigut La paciència del minotaure, d’Ivan Carbonell i Iglesias, autor establit a València que compagina la seua passió per l’escriptura amb el seu treball com a docent en un institut.
Com a guanyador del premi, Carbonell obté 6.000 euros i la publicació de l’obra per l’editorial castellonenca Onada Edicions, segons ha assenyalat l’edil de Cultura.
Cal recordar que aquesta obra en valencià ha sigut seleccionada per davant d’altres textos inèdits que han arribat a Benicàssim tant des de punts diversos de la geografia espanyola com de llocs tan dispars com Israel, Indonèsia, Costa Rica o Mèxic.
Aquest prestigiós concurs literari de viatges és possible gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Cultura, que aporta la dotació econòmica del premi, l’editorial Onada Edicions, que s’ocupa de la publicació i difusió de l’obra guanyadora, i de la Universitat Jaume I de Castelló, que col·labora en la lectura dels manuscrits i la composició del jurat.
Aquest premi, creat l’any 2004, com ha recordat Soliva, "celebra el desé aniversari convertit en tot un referent internacional en aquest gènere literari".