Inici

PER TEMES

Ruta cicloturística

Nova ruta cicloturística i paisatgística

BENICÀSSIM COMPTA AMB UNA NOVA RUTA CICLOTURÍSTICA I PAISATGÍSTICA AMB QUATRE ÀREES DE DESCANS I ONZE PLAFONS INFORMATIUS

 

La nova ruta cicloturística i paisatgística de Benicàssim és, sens dubte, una de les més impactants de la Comunitat Valenciana, tant per les àrees de descans i dels plafons informatius amb què compta com pel paisatge que s'hi pot contemplar.

Benicàssim ofereix 8.287 metres de nou carril bic,i que sumats als 4.946,50 metres existents donen com a resultat quasi 15 km de carril adequat a l'ús del ciclista.

Amb el nou projecte, que ha comptat amb finançament del Ministeri de Turisme, dins de les mesures complementàries del Pla d'Excel·lència Turística, així com amb l’aportació pròpia de l'Ajuntament, s'aconsegueix la unió des de La Curva fins a la torre de Sant Vicent, gràcies a la prolongació del carril bici existent des de l’Heliòpolis. Des d'allà, el carril puja pel carrer Torre de Sant Vicent fins al poble, on enllaça amb un nou tram que s'ha construït al bulevard existent sobre l'antiga via del ferrocarril, fins a aplegar a l'avinguda Mohino, on enllaça amb l'actual carril bici fins al camí la Ratlla, on un nou tram permet baixar fins a La Curva i enllaçar amb el carril bici existent al llarg de l'avinguda Ferrandis Salvador, en el passeig marítim de l’Heliòpolis.

La ruta disposa també de quatre àrees de descans dotades d’aparcabicis, papereres, plafó de senyalització informativa, mobiliari:

1ª àrea: Jardí de la Torre de Sant Vicent, situat al parc recentment remodelat amb equipament i mobiliari suficient per al descans i la contemplació magnifica de la torre del s. XVI, al costat del mar Mediterrani.

2ª àrea: Enfront dels camps de futbol de l’avinguda dels Frares

3ª àrea: Al costat del parc públic Illa de la Ferrera

4ª àrea: Al camí de la Ratlla

Tots els trams tenen una amplària de 220 a 280 cm, que el converteixen en la ruta més segura, ja que a més en cap tram vehicles i bicicletes comparteixen calçada, cosa que li permet comptar amb uns òptims paràmetres d'ús. Així mateix, en alguns trams s'han instal·lat fites cilíndriques i reflectants en terra per garantir la seguretat dels ciclistes.

Localización: