Inici

PER TEMES

A.C. Colla de dolçainers i tabaleters de Benicàssim

Aquesta associació, creada l'any 1995, està formada per un grapat d'amics amb la intenció de promoure i difondre tot el que envolta al món de la dolçaina i el tabal, per tal que siguen més coneguts i apreciats entre el poble. també recopilem cançons de dolçaina i fem activitats culturals i lúdiques relacionades amb el nostre folklore.

L'activitat principal de la nostra associació, basada en la fanea continuada, està orientada a la interpretació de cançons populars i d'autor per a dolçaina i percussió o dolçaina i banda. Almenys la tasca més important es fa a través de l'escola municipal de Dolçaina i Tabal, que reuneix un bon nombre d'alumnes, alguns dels quals ja s'han integrat a l'associació per a participar activament en tots els aspectes.

Al llarg d’aquests anys hem anat omplint les carpetes de partitures, cosa que ens ha permès adequar el nostre repertori als diferents actes o festes que acompanyem, entre les quals la cavalcada de reis, la coqueta per sant antoni, la romeria a l’ermita de santa àgueda al febrer o la festa del llibre a l'abril. Més cap a l'estiu participem en la processó del corpus i en la Nit de sant joan, amb la cercavila pel poble fins a la platja de la torre, o en el festival d'Havaneres a l’agost, convidats pels amics del grup canya de sucre. També en les festes de sant tomàs al setembre, en la Diada del 9 d'Octubre, i pel desembre participem en el tradicional mercat nadalenc donant suport al grup viure de benicàssim.

És doncs un bon nombre d'actes on posem la nota musical més tradicional, a més de col·laborar amb la resta d'associacions de la població. Així podem destacar les realitzades amb els grups de dansa AF el cremaller i el grup de danses aires valencians, la banda juvenil de l'Espai de Música Mestre Vila (ESMUBE) i la colla de gegants i cabuts.

moltes són les actuacions que la nostra associació ha dut a terme, dins i fora de la nostra terra. Hi podem destacar alguns aplecs de dolçainers on hem estat convidats. hem representat benicàssim en nombrosos pobles de totes les comarques valencianes; a Catalunya també hem arribat a xerta, matadepera i Manresa. Finalment, també hem estat a leganés (madrid) i a la nostra població germana d'Évian-les-bains.

Localización: