Inici

PER TEMES

Grup de danses "Aires valencians" de Benicàssim

Grup fundat l’any 1988, des de llavors ha tingut una trajectòria dirigida sobretot a la investigació del nostre folklore i a la seua divulgació, així com a la recuperació de la roba típica en les nostres terres, tant la roba de faena com la de mudar.

Al llarg d’aquests anys hem recuperat un important nombre de balls i cançons que estaven oblidats, peces fonamentals del nostre folklore, ric en jotes, fandangos, seguidilles, boleros, marineries, peteneres, etc., cosa que fa molt extens el nostre repertori.

Actualment el nostre grup compta amb uns cinquanta membres, entre quadre de ball (infantils, juvenils i adults), rondalla i dolçainers.

Hem actuat per tota la geografia europea en importants festivals: Mieres (Astúries), Puertollano (Castella La Manxa), Sant Rafael (Eivissa), Alcorcón (Madrid), Almeria (Andalusia), Lleida (Catalunya), Santiago de Compostel·la (Galícia), Osca (Aragó), Càceres (Extremadura), Lamego, Festival del Vi, (Portugal), St. Valentín, Salzburg i Linz (Àustria), Tolosa de Llenguadoc, Avinyó i Évian (França), Munic i Dusseldorf (Alemanya), i Basilea (Suïssa).

Des de fa uns 15 anys comptem també amb unes vuit parelles i un grup infantil de balls de saló, mostrant en el nostre repertori totes les modalitats, com a pasdoble, tango, milonga, txa-txa-txa, criada, salsa, vals, etc.

En aquests anys hem participat en nombrosos campionats nacionals i internacionals, i hem aconseguit en diverses ocasions els primers llocs; hem actuat en festivals en Lleida i en el nostre municipi.

Aquesta és, amb poques paraules, la nostra millor targeta de presentació. Una salutació a tots els que, a través de l’art, i sense distinció de colors, races ni distàncies, ens sentim germans en una causa comuna: la cultura.

Localización: