Inici

PER TEMES

Centre excursionista de Benicàssim

El Centre Excursionista de Benicàssim es constitueix amb la finalitat de canalitzar les inquietuds d’un bon nombre de persones que tenen com a aficions comunes les relacionades amb el muntanyisme en el més ampli sentit de la paraula. També es pretén fomentar la cultura autòctona i en general tot allò que contribuïsca a l'estima i la defensa del medi ambient.

Seguint aquestes premisses, el 20 de març de 2000 una comissió gestora impulsà la idea i podem afirmar que és la data de naixement del Centre Excursionista de Benicàssim.

Les activitats del Centre consisteixen en la organització d'activitats al llarg de tot l'any al voltant de la muntanya i la natura. En eixe sentit es programen excursions amb una freqüència quinzenal. També s'inclouen excursions que comporten estades d'un o més dies.

El Centre ha consolidat les jornades que duen per títol TEMPS DE MUNTANYA I NATURA. Al voltant del mes de febrer es programem conferències, documentals i audiovisuals que intenten transmetre al públic en general els valors de la natura i l'ecologia.

També hem contribuït a enfortir els llaços amb la població d'Évian, agermanada amb Benicàssim. Tos els anys compartim durant una setmana sendes i sentiments amb els francesos i els alemanys de l'altra població agermanada amb ells: Neckargemünd.

Amb el pas del temps hem anat eixamplant les amistats amb altres centres excursionistes i hem decidit organitzar de manera conjunta diverses activitats, entre les quals destaquem les excursions intercomarcals. Dues vegades a l'any ens ajuntem per caminar, xerrar i gaudir dels paisatges que tria el centre amfitrió.

A la tardor organitzem unes jornades micològiques que ens ensenyen a conèixer totes les possibilitats que tenen els bolets de la nostra terra.

També ens hem agrupat per a ser més forts davant les agressions a la muntanya i al medi ambient en general. Així cada any celebrem el DIA DE LA MUNTANYA NETA, una iniciativa que naix amb l'impuls i el suport del Comité de la Natura de la UIAA (Unió Internacional d'Associacions d'Alpinisme). Es tracta d'un acte reivindicatiu i de vegades de protesta front a una agressió al medi en les nostres comarques més pròximes.

El Centre Excursionista de Benicàssim edita una revista gratuïta de periodicitat semestral amb la seua programació. En podeu trobar exemplars a l'Oficina de Turisme i a la Casa de la Cultura de Benicàssim.

També podeu accedir a la web: www.centreexcursionistabenicassim.org

Localización: