Inici

PER TEMES

Museu Pares Carmelites

Una de les característiques que distingeixen el Desert de les Palmes és l’enorme esforç i voluntat per conservar i donar a conéixer la seua gran riquesa patrimonial i cultural. Això queda de manifest en un gran nombre d’iniciatives, entre les quals destaca la creació del seu museu.

En 1971 es van inaugurar dues sales a manera de depòsit, en què s’exposaven les obres més significatives del convent. L’acollida va ser tan favorable que va moure els religiosos a dur a terme un projecte de més envergadura, per a la qual cosa es van arreplegar peces d’especial valor artístic repartides per diferents convents de l’orde. La província de Carmelites Descalços d’Aragó i València continua tenint, juntament amb els convents, la propietat de les obres. En els darrers anys s’ha vist incrementat el procés d’incorporació d’obres, així com la restauració de les que ho necessiten.

Avui en dia disposa d’una col·lecció vertaderament singular tant per la quantitat com per la qualitat. Les obres que atresora comprenen un ampli arc de procedències, tant en l’espai com en el temps. Podem admirar tota mena de peces: ceràmica, pintura, escultura, orfebreria, brodats, gravats... procedents de distints racons d’Espanya, França, Itàlia, Alemanya, els Països Baixos, Rússia, Grècia, Israel, el Líban, Mèxic, les Filipines, etc.

Un testimoni únic de l’art que el visitant pot disfrutar és el retaule ceràmic del segle XVIII amb l’Oració del Carmelita, possiblement una de les peces més grans eixides de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda a l’Alcora. Altres obres testimonien importants fets vinculats a l’orde.

Entre els fons compta igualment amb una important col·lecció d’icones russes que conviden a conéixer un codi artístic i espiritual poc usual a Occident.

Els llenguatges propis de la plàstica i l’espiritualitat medievals es recullen en algunes mostres de gran bellesa.

Tot aquest conjunt es mostra al costat d'obres dels més destacats mestres de la pintura i l’escultura. Joan de Joans, Ribera, Salzillo, Gregorio Fernández, José i Ignacio Vergara, Viladomat, Vicente López, Maella o Mengs són només algunes mostres de l’interessant i sorprenent recorregut per l’art que el museu atresora.

Horaris de visita del museu:

Diumenges al matí.

Grups: Concerteu visita en el número de telèfon 964 30 09 50.

Més informació: http://www.desiertodelaspalmas.com/monasterio_hoy.html

Localización: