Inici » Salut Pública i Consum » Departament de Sanitat i Consum

PER TEMES

 

Departament de Sanitat


Regidoria delegada

Vanessa Batalla Latorre

Tècnic responsable

Sr. Guillermo Ten

Horari d’atenció al públic del tècnic

De dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores

Contacte

Carrer Encarnación Marzá, núm. 2, baix
12560 - Benicàssim (Castelló)
Tel.: 964 300 962, Ext. 230
sanitaticonsum@benicassim.org

 

Funció

1. Aigües d’abastiment públic (control i registres)

El subministrament d’aigua al municipi de Benicàssim es distribueix en dues xarxes d’abastiment

1.a Aigües de fonts públiques (xarxa font del Senyor)
1.b Aigües d’abastiment domiciliari

La xarxa de fonts públiques de la font del Senyor és de titularitat municipal, i la xarxa d’Abastiment domiciliari està gestionada per una empresa concessionària. L’Àrea de Sanitat de l’Ajuntament supervisa i controla els registre i anàlisi de les dades analítiques de l’aigua subministrada perquè complisca l’art. 4 del RD 140 2003/, de 7 de febrer, pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de qualitat d’aigua de consum públic.

2. Sanitat ambiental

- Legionel·la. Prevenció i control de tots els edificis municipals, escoles públiques, Centre de la Tercera Edat, Policia, Biblioteca, Poliesportiu, Casa de Cultura... per al control i prevenció la legionel·losi d’acord amb el RD 865/2003.
- Aigües de les platges: control analític i Bandera Blava.
- Desinsectació i desratització. Tractament de desratització i desinsectació de tots els edificis municipals, clavegueram i via pública. Atenció a veïns sobre queixes sobre plagues.
- Lluita contra el mosquit. Tractament amb larvicides i adulticides contra el mosquit en el terme municipal de Benicàssim. Atenció als veïns sobre zones conflictives.

3. Sanitat humana i promoció de la salut

- Consell Sectorial de Salut. Òrgan assessor en temes de Salut, on participen l’Ajuntament i les associacions veïnals per a tractar temes relacionats amb la salut pública al municipi .
- Setmana de la Salut. Organització de la setmana de la salut per a promoure una vida saludable al municipi, amb tallers, conferències, en col·legis, centres municipals, etc., per a promocionar la salut i la realització d’una Fira de la Salut.
- Ambulatoris desplaçats. Col·laboració amb el Centre Salut de Benicàssim, mitjançant la cessió dels ambulatori auxiliars d’estiu en la zona de platja, per a atendre els desplaçats.

4. Manipuladors d’aliments

5. Sanitat animal

- Cens caní. Realització del cens dels animals de companyia. Tots els propietaris d’animals han de presentar les mascotes a l’Ajuntament per al seu control i inscripció en el cens.
- Cens d’animals potencialment perillosos. Dur a terme el control i la realització del cens de gossos potencialment perillosos del municipi i la tramitació de la llicència per a poder circular en la via pública.
- Expedient de mossegades. Tramitar expedient per mossegades i localització dels titulars per a posar en observació els gossos responsables, després de la notificació realitzada pel centre d’atenció sanitària.
- Control de l’arreplegada d’animals solts i abandonats. Controlar l’arreplega d’animals solts i abandonats en la via pública. Localitzar titulars de gossos abandonats
- Control de la retirada d’animals morts en via públiques. Control de la retirada dels animals morts en la via pública a través d’una empresa autoritzada. Atenció als propietaris d’animals del municipi que necessiten aquest servei.