Inici » Medi Ambient » Agenda 21 Local

PER TEMES

 

Agenda 21 Local


El municipi de Benicàssim, en el seu compromís pel desenvolupament sostenible local, forma part des del 29 de gener de 2008 de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, que promou la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), i assumeix així els compromisos adoptats en la Conferència Aalborg +10 (2004), els quals despleguen els principis bàsics de la Carta Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles aprovats en Aalborg en 1994.

A més, l’any 2007 es va adherir a la Xarxa d’Entitats Locals +Biodiversitat 2010, secció de la FEMP, amb l’objecte de col·laborar en la promoció de les polítiques locals per a la conservació i ús sostenible dels recursos naturals, la conservació del patrimoni natural i el foment del desenvolupament rural amb criteris de sostenibilitat.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benicàssim ha elaborat un fullet divulgatiu denominat "Benicàssim, avançant cap a la sostenibilitat", i segueix així el compromís amb el desenvolupament sostenible local. L’objectiu és sensibilitzar els benicassuts sobre la importància que té la implantació de l’Agenda 21 com a estratègia d’integració de les polítiques econòmiques, socials i ambientals, afavoridores d’un model de desenvolupament sostenible.

En els últims anys, i amb l’esforç de tots, s’ha aconseguit que Benicàssim siga una ciutat reconeguda internacionalment com un referent turístic gràcies a la riquesa del seu patrimoni natural i cultural. Per això, donant continuïtat a aquest projecte, cal que l’Ajuntament de Benicàssim, com a autoritat local que defineix les polítiques de desenvolupament del municipi, i els benicassuts, actors indispensables per a aconseguir-ne l’èxit, facen complir els objectius de l’Agenda 21, i contribuir, així, a la mitigació de l’accelerada degradació del nostre entorn, i com no del planeta.

D’acord amb aquesta responsabilitat, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benicàssim, representada pel regidor Sr. Clemente Martín Tena i el tècnic responsable, Sr. Jesús Albuixech, amb aquesta iniciativa conviden els veïns a fer un pas més en l’aposta decidida per la sostenibilitat local.

Comptem amb la teua participació!

Agenda21