Inici » Ciutadania » Pressupostos participatius

PER TEMES

 

Pressupostos participatius


Què són els pressupostos participatius?

Els pressupostos participatius són una iniciativa de l’Ajuntament perquè tots els veïns i veïnes de Benicàssim puguen aportar idees i propostes de millores en la ciutat per a incloure-les en el pressupost municipal del pròxim any.
És un exercici de democràcia directa i transparència municipal perquè siguen les mateixes persones les que impulsen obres i manteniment perquè Benicàssim guanye en excel·lència urbana i qualitat de vida. L’objectiu primordial és que les persones siguen les que decidisquen sobre les millores a desenvolupar en el seu entorn immediat.

Qui pot participar?

Tota la ciutadania de Benicàssim pot enviar propostes. No cal pertànyer a cap associació ni col·lectiu. Només cal voluntat de millorar la ciutat.

Què puc proposar?

Totes aquelles actuacions que siguen d’interés per al teu carrer, el teu barri i la teua ciutat. Les propostes poden ser d’una única àrea de l’Ajuntament o de diverses. Les propostes han de ser concretes, de competència municipal i d’un valor assumible per l’Ajuntament de Benicàssim.
Es prioritzaran aquelles propostes que vagen dirigides a la generació d’ocupació, així com la millora del benestar social i a l’eficiència dels serveis municipals.

Com se seleccionen les propostes?

Totes les propoestes recollides de la voluntat ciutadana es donen a conèixer al Consell de Participació Ciutadana, format per totes les associacions i els representants públics del notres municipi.

Entre els membres del consell se tria democràticament una Comisió Especial de Pressupostos Participatius formada per representants del Consell de Participació Ciutadana de Benicàssim i assesorada per els tècnics municipals.

Esta comisió supervisarà la viabilitat de les propostes i és la encargada de seleccionar aquelles iniciatives que podran ser incloses en el següent pressupost municipal.

Com vigile que la meua proposta s’executa?

La Comissió Especial de Pressupostos Participatius fiscalitzarà i controlarà que els projectes es duguen a terme. A més l’avanç dels projectes i el seu nivell d’execució es publicarà en la pàgina web.

Com puc fer una proposta?

El termini de presentació de les propostes VA FINALITZAR EL 12 DEDESEMBRE DE 2018. Informarem de com presentar les propoestes al següent exercici.