Inici » Igualtat » Activitats

PER TEMES

 

ACTIVITATS REGIDORIA D'IGUALTAT


 

Des de la Regidoria d'Igualtat es despleguen campanyes i activitats durant tot l'any que vagen encaminades a eliminar les desigualtats i els biaixos socials per qualsevol motiu. Així mateix, impulsem campanyes de visibilització del paper de la dona en el món actual i promovem iniciatives dirigides a acabar amb la violència contra la dona des de la infància.

Coneix les nostres activitats i participa-hi. Si tens alguna proposta, no dubtes a fer-nos-la arribar a igualdad@benicassim.org.

Campany tots els 25 són 25 de novembre

Al març de 2017, l'Ajuntament de Benicàssim va prendre la iniciativa d'impulsar una campanya continuada per a mostrar els esforços per la lluita contra la violència de gènere. Eliminar la xacra de la violència no només és una acció puntual sinó que és contínua cada dia. Per això, per a recordar-ho, va sorgir la campanya "Tots els 25 són 25 de novembre" i així, des de llavors, cada dia 25 del mes, es duen a terme iniciatives cridaneres i diferents que activen la societat i la consciencien a lluitar contra la violència contra les dones.

 

ACTES DE TOTS ELS 25 SÓN 25 DE NOVEMBRE 2017

MARÇ Mes de la dona. Tatuatges Casal

ABRIL Adhesius ACOSERBE
MAIG Taula per a organitzar tots els 25
JUNY Poesia
JULIOL Defensa personal en la platja sud
AGOST BEF contra la violència
SETEMBRE Creu Roja i VIOGEN
OCTUBRE Consell per la Igualtat i confecció de palometes
NOVEMBRE Mural i homenatge als col·laboradors de la campanya
DESEMBRE Facebook ( 7 / 12 / 2017 presentem l'Espot )

ACTES DE TOTS ELS 25 SÓN 25 DE NOVEMBRE 2018

GENER mercat

FEBRER Contacontes plaça del Trenet
MARÇ Mes de la Dona
ABRIL Exposició mural en Tasio i educació xarrades
MAIG Jocs adults majors
JUNY Turisme
JULIOL Escultura
AGOST 10 K nocturna
SETEMBRE Xarrada d’Isonomia.
OCTUBRE mercat
NOVEMBRE caminada
DESEMBRE Facebook

ACTES DE TOTS ELS 25 SÓN 25 DE NOVEMBRE 2019

GENER Paelles: punt violeta

FEBRER Cine forum: Tres anuncios en las afueras.
MARÇ Mes de la Dona
ABRIL Jocs d'adults majors
MAIG Facebook (reflexió)
JUNY Novel·la romàntica
JULIOL Mercat artesanal
AGOST Defensa personal (en l'Eurosol)
SETEMBRE Exhibició de taekwoondo, casetes punts violetes
OCTUBRE Teatre Una nit a Verona i Isonomia.
NOVEMBRE Acte d'homenatge a les víctimes.
DESEMBRE Vídeo de «Suma't contra la violència».

ACTES DE TOTS ELS 25 SÓN 25 DE NOVEMBRE 2020

GENER Se suma a la campanya el Club de Gimnàstica Artística del municipi.

Campany 8 de març: Dia Internacional de la Dona

Des de finals del segle XIX hi ha hagut iniciatives dirigides a visibilitzar el paper de la dona en tots els àmbits del món. Però no va ser fins a 1975 quan es va celebrar per primera vegada el Dia Internacional de la Dona el 8 de març. Va ser una acció impulsada per l'ONU i, des de llavors, són milions les persones que recorden eixe dia la importància de les dones (quasi la meitat de la població mundial) en tots els àmbits de la vida. L'Ajuntament de Benicàssim també recorda cada any aquesta data, posant èmfasi en el paper de la dona en l'àmbit laboral, la pau, la sostenibilitat, la família, l'educació, la sanitat i, en definitiva, en la vida diària de la nostra ciutat.

  

Punts violeta

L'Ajuntament de Benicàssim, a fi d'ajudar aquelles persones que se senten coaccionades o agredides per la seua condició de gènere, ha impulsat l'obertura de punts violeta quan té lloc en el municipi un gran esdeveniment, com els festivals, les festes patronals o qualsevol circumstància que poguera presumir la necessitat que es done un suport psicosocial de reforç al sistema municipal d'atenció a les víctimes de la violència de gènere. Aquests punts violeta es troben sempre en llocs visibles i de fàcil accés i estan atesos per experts en la matèria i amb atenció directa, si es requereix, de les forces de seguretat o dels professionals dels Serveis Socials municipals.

 

Programa d'educació en igualtat

L'Ajuntament de Benicàssim desplega accions amb els centres escolars i de formació dirigides a fomentar la igualtat d'oportunitats i evitar la discriminació femenina entre la xicalla benicassuda.
D'aquesta manera, es desenvolupen programes formatius en igualtat que s'incorporen al curs lectiu en col·laboració amb els claustres dels diferents centres d'educació Infantil, primària, secundària i batxillerat.