Inici » Gent major » Consum (OMIC)

PER TEMES

 

CONSUM (OMIC)


 

Regidoria delegada

Vanessa Batalla Latorre

Tècnic responsable

Sr. Guillermo Ten

Horari d’atenció al públic del tècnic

De dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores

Contacte

Carrer Encarnación Marzá, núm. 2, baix
12560 - Benicàssim (Castelló)
Tel.: 964 300 962, Ext. 230
Adreça-electrònica: sanitaticonsum@benicassim.org

 

     L'art. 51 de la Constitució Espanyola de 27 de desembre de 1978 estableix que els poders públics garantiran la defensa dels consumidors i usuaris, i en protegiran mitjançant procediments eficaços de seguretat, la salut y els legítims interessos econòmics. També establecis que promouran la seua informació i educació, fomentaran les seues organitzacions i les escoltaran en les qüestions que puguen afectar-los.

 

     D'altra banda, la Generalitat Valenciana posseix competència exclusiva en aquesta matèria de conformitat amb l'article 34 de la Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, de l'Estatut de Consumidors i Usuaris de la Comunitat Valenciana.

 

     La Llei 1/2011, de 22 de març de la Generalitat Valenciana, per la qual s'aprova l'Estatut dels Consumidors i Usuaris de la Comunitat Valenciana, en l'article 13 i 14 es troben dedicades a les entitats locals.

 

     L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) és una oficina oberta al públic, creada per l'entitat local, coordinada per la Generalitat Valenciana, que presta els serveis de:

 

  •                                 - Assessorament en temes de consum
  •                                 - Informació als consumidors i usuaris
  •                                 - Canal per a presentar les seues reclamacions

 

     L'Oficina Municpal d'Informació al Consumidor de Benicàssim està ubicada en les dependències de la Casa de Cultura, situada al c/ Encarnación Marzá, 2.