Inici » Platges (manteniment) » Banderes Blaves

PER TEMES

 

Banderes BlavesLa Bandera Blava és un guardó internacional que concedeix anualment la Fundació d’Educació Ambiental (FEE). Aquesta campanya es desenvolupa anualment en més de 30 països de tres continents, predominantment europeus, de forma independent, voluntària i amb la participació de més de 1.000 municipis litorals. Aquest guardó ha de renovar-se cada any.

Any rere any, les cinc platges del litoral benicassut són guardonades amb aquest preat reconeixement com a símbol identificatiu d’una alta qualitat ambiental i uns bons serveis i seguretat per als usuaris.

La Bandera Blava en una platja reconeix i estimula l’esforç dels ajuntaments per aconseguir que les platges del seu municipi complisquen determinats criteris normatius (Llei de Costes, Directiva d’Aigües de Bany, Directiva d’Aigües Residuals Urbanes, etc.), netedat i seguretat, i compta així mateix amb una informació i gestió ambiental adequades.

La concessió de la Bandera Blava per a les places es basa en els següents aspectes:

  1. Qualitat de l’aigua: La qualitat exigida per a les aigües ha de ser ÒPTIMA (qualificació 2), segons la classificació establida pel Ministeri de Sanitat i Consum.
  2. Seguretat i accessibilitat: Presència de servei de salvament i socorrisme, telèfons d’emergència o equipament contra incendis, així com accessibilitat a la platja per a persones amb discapacitat.
  3. Serveis, instal·lacions i gestió: Serveis higiènics nets i adaptats per a persones amb discapacitat, papereres, neteja regular de l’arena, vigilància, transports públics, compliment de la normativa de protecció del litoral, absència d’abocaments a la mar en la zona de la platja, compliment en el municipi de la Directiva Comunitària d’Aigües Residuals, etc.
  4. Educació i informació ambiental: Informació sobre la qualitat de les aigües durant la temporada de bany, normes de comportament en l’entorn litoral, consciència ambiental i participació en activitats sobre medi ambient litoral, programes d’educació ambiental en les escoles locals i amb els operadors turístics, Aules de Naturalesa, etc.